Eurolliga

Canvi de guàrdia a Moscou

Bàsquet. El campió d’Europa, que ha perdut Cory Higgins, De Colo i Sergio Rodríguez, s’ha hagut de reinventar amb Mike James com a nou referent en el joc exterior

El CSKA Moscou ha decidit reinventar-se després d’aixecar el passat mes de maig a Vitòria una Eurolliga que perseguia des del 2016. Recompondre una plantilla de la qual desapareixen, de cop i volta, Cory Higgins (FC Barcelona), Nando de Colo (Fenerbahçe) i Sergio Rodríguez (Olimpia Milà) –que van a reforçar rivals directes a Europa– ha estat tot un desafiament per a la cúpula de l’equip rus, que tampoc ha exercit l’opció que tenia per renovar Othello Hunter, titular durant la majoria de partits i que serà el nou center de referència del Maccabi.

Mike James, màxim anotador de l’Eurolliga la temporada passada (19,8 punts per partit), aterra a Moscou des de Milà –que és l’equip que s’ha quedat el Chacho– en el millor moment de la seva carrera, però el seu individualisme contrasta amb l’esperit col·lectiu que imbuïen sempre en el seu joc De Colo i Higgins. És, això sí, un jugador en la línia de Sergio Rodríguez, no tan genial però més fort físicament i capaç de defensar amb més duresa si Itoudis el convenç per fer-ho. Com a complement de James, el CSKA ha portat un altre base amb àmplia experiència a l’NBA, Baker.

Clyburn, l’estrella

Els canvis a la línia exterior no s’aturen aquí. Els russos han pescat, com fan sovint, a l’Olympiacòs el letó Janis Strelnieks, un triplista consumat, en una línia en què l’MVP de la final a quatre, Will Clyburn, és l’únic intocable. Hackett és una garantia i un altre jugador de característiques similars, Hilliard (Baskonia), s’ha afegit a un rooster de garanties tot i els múltiples canvis.

Sota els cèrcols, sense Hunter l’entrenador grec aposta per un compatriota amb un gran rodatge a l’NBA, Kostas Koufos, que en el seu millor any als EUA (Memphis) va jugar 81 partits (22,4 minuts, 8 punts i 6,9 rebots). Més experiència europea, i qualitat més que contrastada, té l’alemany Johannes Voigtmann, un descobriment marca de la casa del Baskonia. Els de Vitòria el van fitxar com el millor jugador jove de la lliga del seu país (Skyliners Frankfurt) i quatre temporades més tard fa el salt al campió d’Europa, on ha de ser un jugador important al costat de Hines (32 anys), que el curs passat ja va tenir menys protagonisme, tot i que és un jugador que sempre compleix.

Entre els jugadors russos de l’equip, els més consolidats són els alers pivot internacionals Kurbanov i Vorontsevitx. El primer va ser clau a Vitòria per la seva fortalesa defensiva innegociable per a Itoudis des de la seva arribada a Moscou. Ukhov, Kulagin, Antonov i Lopatin són els joves de l’equip amb protagonisme sobretot a la VTV.

LES DADES

19,8
punts
són els que va anotar per partit el curs passat Mike James, nou jugador del CSKA Moscou.
2
jugadors
són els que arribaran al campió d’Europa de l’NBA, Baker i Koufos.
BASES
Mike James * 1m83, 29 anys
Ron Baker * 1m93, 26 anys
Ivan Ukhov 1m91, 23 anys
ESCORTES
Daniel Hackett 1m98, 31 anys
Janis Strelnieks * 1m83, 29 anys
Mikhail Kulagin 1m92, 25 anys
ALERS
Darrun Hilliard * 1m98, 26 anys
Will Clyburn 2m01, 29 anys
Semyon Antonov 2m03, 20 anys
ALERS PIVOT
Nikita Kurbanov 2m02, 32 anys
Andrey Vorontsevitx 2m07, 32 anys
Andrey Lopatin* 2m08, 21 anys
PIVOTS
Kosta Koufos * 2m13, 30 anys
Kyle Hines 2m01, 32 anys
Johannes Voigtmann * 2m14, 26 anys *Nous jugadors
ENTRENADOR
Dimitrios Itoudis 48 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)