Més bàsquet

Laia Palau fa una classe magistral als Aurora Games

Bàsquet. La base de l’Spar Citylift fa d’entrenadora i reparteix quinze assistències en el triomf de la selecció mundial contra Amèrica (85-77)

Laia Palau (39 anys) va deixar la matinada passada amb la boca oberta els aficionats que van seguir el partit d’exhibició entre una selecció mundial i una d’Amèrica –corresponent als Aurora Games d’Albany (EUA)–amb una exhibició que trigaran a oblidar. La jugadora de l’Spar Citylift va conduir l’equip mundial a una clara victòria (85-77) repartint assistències a tort i dret (15) –més que tot l’equip americà junt–, però això gairebé va ser una anècdota.

Palau, a més, va debutar oficiosament com a entrenadora jugadora per l’absència de Michele Timms, que es va excusar per un problema personal abans del partit. “En el moment que hem sabut que no tindríem entrenadora totes m’han mirat i hem decidit que ho seria jo, que per alguna cosa sóc la més veterana”, va explicar Palau al Times Union d’Albany al final del partit.

“He jugat contra els EUA tota la meva vida i mai els he guanyat, per primer cop ho he fet avui i tot i que no és un partit oficial ha estat bé”, hi va afegir Palau. La base catalana va fer passades de cara a la galeria que van aixecar l’admiració dels més de dos mil seguidors que van seguir el duel, un fet que encara és més meritori si tenim en compte que el millor bàsquet del món es juga als Estats Units.

“Estava molt emocionada perquè la nostra jove base, Kenisha Bell, jugués contra ella”, va dir l’entrenadora de l’equip americà, Lindsay Whalen, que com a jugadora va competir deu temporades a Europa. “La Laia fa 20 anys que és professional i Bell ha debutat aquest any, igual que Mem Jackson –l’altra base de l’equip–. Per elles jugar contra una jugadora d’aquest calibre és fantàstic.”

Bishop, letal

La pivot australiana Abby Bishop (21 punts i 8 rebots) va liderar la selecció mundial en atac, mentre que les americanes van tenir Maggie Lucas (24 punts) com a única resposta eficient en atac. “A Europa sempre veuen la passada següent, és un estil divertit i és molt interessant que moltes de les nostres jugadores més joves hi vagin a aprendre’n”, hi va afegir Whalen.

Palau (33 minuts) ha repartit gairebé el doble d’assistències que les americanes (8). “He jugat a la lliga espanyola alguns anys; l’he vist jugar moltes vegades per tot Europa; és una base increïble i veure-la jugar al davant teu és impressionant”, va dir l’americana Krystal Thomas.

Uns jocs diferents

La primera edició dels Aurora Games, que s’acabaran demà, són un festival esportiu que reuneix competicions de tennis, gimnàstica, bàsquet, patinatge sobre gel, hoquei sobre gel i vòlei platja. Els equips que hi participen són considerats all-star amb capitans honorífics com Jackie Joyner i Nadia Comaneci. Les diferents seleccions mundials i d’Amèrica van competint en els diferents esports –en tennis hi ha Gaby Muguruza– i al final de la competició el que suma més punts s’emporta el trofeu Babe Didrikson Zaharias, en honor a la llegendària atleta que va destacar també en golf i bàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)