ACB

La cirereta del pastís

L’exjugador del Lokomotiv Kuban Malcom Delaney (30 anys i 1m91) arriba al Barça per cobrir el buit del lesionat Thomas Heurtel

Signarà fins al 30 de juny del 2020, amb opció de continuar en el club fins al 2021

Malcolm Hakeem Delaney jugarà al Barça una temporada, fins al 30 de juny del 2020, amb opció de continuar fins al 2021, segons va anunciar ahir al matí el club blaugrana, que posa a les ordres de Svetislac Pesic un jugador de nivell amb molta experiència per cobrir la baixa per lesió del francès Thomas Heurtel. El base nord-americà, de 30 anys i 1’91m, va jugar el curs passat als Guangdong Southern Tigers de la Xina i ara es retrobarà al Palau Blaugrana amb el tècnic, amb el qual va coincidir en el Bayern de Munic la temporada 2013/2014. La connexió, evidentment, ha estat clau en la contractació del nou complement del base Kevin Pangos. El Barça, que diumenge va guanyar la lliga catalana contra l’Andorra, afronta un curs especialment il·lusionant amb un equip molt reforçat dissenyat al voltant de Nikola Mirotic. Delaney és la cirereta del pastís.

El nou jugador del Barça va passar quatre cursos a la Universitat de Virginia Tech (2007-2011) i l’estiu del 2011 va signar per l’Elan Chalon francès. La seva primera experiència a Europa va ser profitosa i va guanyar la lliga francesa –15 punts per partit–, fet que el va portar al Budivelnik d’Ucraïna. Va fer un gran paper a l’Eurocup (16,1 punts) i va arribar a les semifinals i va formar part del cinc ideal. A més, també va guanyar la lliga. El curs 2013/2014 va jugar al Bayern de Munic. Va disputar l’Eurolliga per primer cop (13,9 punts, 3,4 rebots i 4,5 assistències en 28 minuts) i també va guanyar la lliga alemanya, la BBL, competició en la qual va ser elegit MVP. També ho va ser de la final.

Els dos cursos següents, del 2014 al 2016, va ser a Krasnodar per jugar amb el Lokomotiv Kuban. En el club rus va disputar l’Eurocup el primer curs i l’Eurolliga la segona temporada i va arribar a jugar la final four en una temporada en la qual va coincidir amb l’ara blaugrana Víctor Claver. Aquell curs va anotar 16,3 punts per partit, a més de repartir 5,5 assistències, i va ser inclòs en el millor cinc de l’eurolliga. Va ser un dels destacats en el triomf per 3-2 en els quarts de final davant del Barça que llavors dirigia Georgios Bartzokas. Una patacada que va posar el punt final al projecte del tècnic grec, que havia arribat precisament procedent del Lokomotiv.

També a l’NBA

L’estiu del 2016, va signar un contracte de dues temporades amb els Atlanta Hawks de la NBA, fet que li va permetre de debutar a la millor lliga del món. Amb l’equip de l’estat de Geòrgia va tenir un paper menys predominant que a Europa, però va disputar un total de 127 partits amb una mitjana de 18 minuts i 5,7 punts per partit. El seu darrer equip, la temporada 2018/19, van ser el Guangdong Southern Tigers de la Xina, on va disputar 37 partits amb una mitjana de 19,4 punts, 6,1 rebots i 5,7 assistències per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)