Més bàsquet

Triomf de l’Spar Citylift sobre el Lattes (48-39)

Bàsquet. Núria Martínez no ha jugat per sobrecàrrega muscular

L’Spar Citylift ha enllaçat el segon triomf en dos amistosos de pretemporada, 48-39 a Palamós amb el Lattes i abans de disputar el primer títol oficial del curs, diumenge a La Seu d’Urgell en la lliga catalana femenina.

El botxí de l’Uni en la semifinal de la darrera Eurocopa juga entre el final d’aquest mes i l’inici del proper la prèvia de l’Eurolliga amb l’Olympiacòs –el que passi està al grup de les gironines a la fase regular– amb l’anada a El Pireu. El conjunt occità tenia baixes de pes: Gabby Williams (Chicago Sky) i l’australiana Sami Whitecomb (Seattle Storm) al play-off de la WNBA.

L’Spar Citylift, encara sense Brittney Sykes ni Sonja Petrovic, tenia Núria Martínez a la banqueta gironina, vestida de carrer i amb una sobrecàrrega muscular als isquiotibials. Mima Coulibaly s’ha retirat a 4:14 pel descans, amb evidents signes de dolor a un genoll després d’haver disputat un rebot ofensiu i, a la segona meitat, ja ha sortit al cinc inicial. La maliana ha deixat India Farcy fora de combat per un cop a l’ull a les primeres de canvi.

La porta enrera

Un parcial de 10-3 (6-10 segon triple de Lundquist) ha permès les gironines posar-se per davant en el marcador per segon cop després que Mendy l’obrís amb un tir de mitja distància (2-0). Elonu assistida per Oma (6-7) i Palau (8-10), Mendy per Ajdukovic (10-10), la sèrbia per la kenyana (12-10) o la francesa per Rosó (14-12) han posat de manifest la vigència de la porta enrera, abans que Araújo sota el cèrcol comencés a obrir forat (18-14 d’ofensiu) al primer quart.

El segon, amb Elonu –al perímetre perquè Oma estava carregada de faltes i Buch cobria la rotació de base– per Ajduj¡kovic (20-14) i Ajdukovic per Buch simulant una suspensió (22-14) ha acabat amb la màxima groga al descans i amb el ritme del partit a menys (30-18). Lattes només anotat al contraatac (Bernies) i sense la defensa de l’Uni aplicada perquè Coulbaly era al parquet a l’altre costat de pista (24-18, Tchatchouang).

Oma, assistida per Elonu ha enfilat el sostre a l’inici del tercer quart (32-18), de nou amb molt poc ritme i més proves en defensa com la zona press de les Gaceles o una 1-3-1 de l’Uni, magnificades per la manca d’encert en el tir exterior i que ha acabat amb el 40-24, immòbil al marcador més de cinc minuts al tercer quart.

Lundquist ha trencat més de 7 minuts de sequera del Lattes (44-26) després que Rosó comencés el darrer quart amb bon peu (42-24 i assistència a Oma (44-24).

Lattes ha fet un 0-12 els darrers quatre minuts que ha trencat Laia Palau des del tir lliure amb els seus primers punts aquesta pretemporada (46-36).

Laia Moya ha sortit al darrer minut per completar la presència de les campiones d’Europa sub-18 de 3x3. Júlia Soler havia sortit al primer quart Laura Méndez a 6:38 per acabar per Soler i durant dos minuts.