Més bàsquet

La tornada a Europa

Bàsquet.L’Spar Citylift supera a Palamós el seu botxí continental el curs passat, el Lattes, liderat per les jugadores que han de permetre a l’Uni fer un bon paper en l’Eurolliga aquest any

SPAR CITYLIFT 48 BLMA 39

SPAR CITYLIFT UNI GIRONA:Elonu (14), Palau (2), Mendy (10), Oma (4), Coulibaly (2) –cinc–; Buch (4), Araújo (4), Soler, Ajdukovic (8), Méndez i Moya.BLMA MONTPELLER:Bankole (7), Lundquis (14), Milapie, Kamba, Duchet (4) –cinc–; Bourhani, Farcy, Bernies (6) i Tchatchouang (8). 2 triples (Lundquis).PARCIALS:18-14, 12-4 (30-18), 10-6 (40-24) i 8-15 (48-39).

La temporada del retorn de l’Spar Citylift a l’Eurolliga va tenir, el dia de l’inici del curs escolar, un tast continental a Palamós amb el Lattes, el botxí en la semifinal de l’Eurocopa el curs passat. El conjunt occità, sense les seves estrelles –Gabby Williams (Chicago Sky) i l’australiana Sami Whitecomb (Seattle Storm) són al play-off de la WNBA– a la Costa Brava, juga el 26 de setembre i el 2 d’octubre la prèvia de l’Eurolliga amb l’Olympiacòs, un altre vell conegut de l’Uni a Europa, amb l’anada a Atenes, i ahir va tornar a mostrar el pa que s’hi dona en l’aspecte físic pel Vell Continent. Se’l veu preparat i disposar a jugar-hi, l’Spar Citylift, amb Mendy i Elonu de punta de llança a camp obert. O amb Mima Coulibaly deixant fora de combat Milapie en la primera jugada per un cop en un ull.

La porta enrere

Un parcial de 10-3 (6-10 segon triple de Lundquist) va permetre a les gironines posar-se a davant en el marcador per segon cop després que Mendy l’obrís des de mitja distància (2-0). Elonu assistida per Oma (6-7) i Palau (8-10), Mendy per Ajdukovic (1010), la sèrbia per la kenyana (12-10) o la francesa per Rosó (14-12) van posar de manifest que la porta enrere encara serveix per imposar la destresa al físic.

Araújo sota el cèrcol començava a obrir forat (18-14 d’ofensiu) en el primer quart. I, en el segon, Elonu –al perímetre perquè Oma estava carregada de faltes i Buch cobria la rotació de base– per Ajdukovic (20-14) i Ajdukovic per Buch simulant una suspensió (22-14) acabaven amb la màxima groga al descans i amb el ritme del partit vingut a menys (30-18). El Lattes només va anotar al contraatac (24-16 Bernies) i sense la defensa de l’Uni aplicada perquè Coulbaly era al parquet a l’altre costat de pista (24-18, Tchatchouang).

Les noies d’or

Oma, assistida per Elonu, va enfilar el sostre a l’inici del tercer quart (32-18), de nou amb molt poc ritme i més proves en defensa com la zona press de les Gaceles o una 1-3-1 de l’Uni, magnificades per la manca d’encert en el tir exterior i que va acabar amb el 40-24, immòbil al marcador més de cinc minuts en el tercer quart. Lundquist va trencar més de 7 minuts de sequera del Lattes (44-26) després que Rosó comencés el darrer quart amb bon peu fent el 42-24 i assistint Oma per al 44-24.

Al final, el Lattes va fer un parcial de 0-12 els darrers quatre minuts que va trencar Laia Palau des del tir lliure estrenant el seu compte anotador de la pretemporada (46-36). Ja en el darrer minut, Laia Moya va completar la presència de les campiones d’Europa sub-18 de 3x3, diumenge. Júlia Soler havia sortit en el primer quart i al descans havia estat vuit minuts al parquet palamosí. En el tercer, Èric Surís n’hi va donar un parell més, abans de ser substituïda per Laura Méndez a 6:38 per acabar.

L’equip està creixent des de la defensa. Sumem minuts contra un equip que venia més rodat, amb bones cames i agressiu
Cap dels dos ha triat anar a 40 punts, però ens hem exigit molt en defensa i en l’aspecte tàctic hem trobat fluïdesa
Èric Surís

Núria Martínez, inèdita per sobrecàrrega

La base mataronina no va jugar degut a una sobrecàrrega muscular als isquiotibials, i la seva presència en la final de la lliga catalana femenina, demà passat a la Seu d’Urgell (12 h), és dubtosa. Martínez, que va seguir el partit a la banqueta vestida de carrer, va guanyar la medalla de plata en l’europeu de 3x3 a Debrecen (Hongria), l’1 de setembre i quan l’Spar Citylift ja s’entrenava –havia començat el 28 d’agost i Núria es va començar a entrenar amb el grup el dia 2 al vespre després d’aterrar al matí al Prat. Núria Martínez va fer 2 punts sortint de la banqueta en l’amistós a Camprodon amb el Barça CBS dissabte passat (93-39).