FCBQ

L’Spar Citylift consolida la seva hegemonia al bàsquet català (46-66)

Bàsquet. L’Uni Girona s’imposa al Cadí i amb la seva tercera lliga catalana seguida ja en duu vuit, una més que l’UB Barça, tot just nou anys després de la primera, també a La Seu d’Urgell

L’Spar Citylift s’ha imposat al Cadí la Seu 46-66 i enllaça tres títols seguits de la lliga catalana femenina. L’Uni ja és el dominador històric de la competició nacional amb vuit títols, un més que l’UB Barça, tot just nou anys després d’alçar-la per primer cop al Palau d’Esports de la capital de l’Alt Urgell.

Camp obert

Laia Palau, quan s’havien jugat 18 segons i a servei lateral del Cadí a la pèrdua inicial de l’Uni, ha fet el 0-2 després de recuperar la pilota. Les gironines, agressives i sòlides darrere, han imposat el joc a camp obert. El Cadí ha fet quatre cistelles al primer quart (9-20), de quatre jugadores diferents i amb només dues faltes visitants. Elonu assistida per Mendy (0-4 i 2-9) i Rosó (7-16) ha castigat les pèrdues de Sedis; que no ha encistellat al segon quart fins que faltaven 4:40 pel descans (11-31) i després que Buch fes el 9-31 aturant-se al contraatac i trepitjant la línia de tres.

Laia havia fet abans el primer triple gironí (9-29) i Mendy el segon després (13-34). Yurena Díaz, amb 5 punts i el seu segon triple (20-38) ha donat continuïtat a la reacció iniciada per Etxarri (6 punts) però el triple d’Oma (20-41) i el de Mendy just abans del descans (22-44) han tornat a deixar la diferència per sobre la vintena al descans.

Hores de vol

Mendy, amb un altre triple després de bot en jugada individual, ha fet el 24-47 a l’inici del tercer quart, molt fluix i sense continuïtat per part dels dos equips; que han acumulat hores de vol amb Ajdukovic anotant (24-49) i assistint (29-51, Elonu) per mantenir la diferència estabilitzada en els vint. La pivot sèrbia ha obert el marcador al darrer quart (36-58), amb el Cadí ja refugiat en una zona. Oma ha eixamplat la renda assistida per Araújo, que venia amb la pilota controlada des del seu propi rebot. La gallega ha fet el 38-64 al límit d’una possessió eterna de l’Spar Citylift, que fallava de tres (Júlia Soler i Magali Mendy) i capturava l’ofensiu enfront un Sedis noquejat.

Laia Moya ha entrat per Araújo a 3:12 i, amb Méndez i Bagaria també a la pista –les quatre vinculades del Citylift GEiEG Uni han acabat sobre el parquet, amb Ajdukovic– Júlia Soler ha tancat el marcador 46-66.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)