ACB

RYAN TOOLSON

ALER DEL BAXI MANRESA

“Quan vegi que no puc jugar a un nivell alt plegaré”

Toolson, líder del Manresa del curs passat (13,4 punts), veu la llum després d’una lesió a l’esquena

El nord-americà se sincera: “M’agraden els reptes alts i al Baxi en tenim”

No és bo comparar, la plantilla és nova i hem de buscar nous reptes; hi ha bastants ‘rookies’ que no han jugat a Europa ni a l’ACB

Ryan Toolson (Arizona, 21/3/1985) ha passat de ser l’estrella del Manresa a haver de veure els partits des de la banqueta per culpa d’una inoportuna lesió a l’esquena. En un curs en què l’afició està il·lusionada, ha perdut el referent del curs passat, en què va acabar amb 13,4 punts de mitjana, vuitè màxim anotador de l’ACB. Ara veu ja la llum al final del túnel.

Sorprès que s’hagi allargat tant la seva lesió?
Sí, molt més del que pensava. Esperava estar a punt des de fa dies. Però això és el que tenen els problemes d’esquena. Estic fent la meva feina. És negatiu posar-me pressió, m’estic prenent el meu temps per posar-me bé i no tornaré si no estic al 100% perquè sé que no puc ajudar l’equip si no és així. Ja fa onze anys que jugo a Europa a primer nivell, tinc 34 anys i he complert molts dels meus somnis. Si puc continuar jugant a un nivell alt estaré supercontent; si no, no tinc problemes a deixar-ho.
Vol dir que en algun moment s’ha plantejat retirar-se?
Ara no tinc pressió a la meva carrera i estic jugant per l’amor i la passió que tinc pel bàsquet i per la felicitat de la meva família a Manresa, amb els seus clubs, les seves escoles i els seus gimnasos. Volem seguir a Manresa i per això em vull posar bé per poder ajudar a continuar fent gran l’equip.
Com està portant la situació?
Cada vegada que forçava feia un pas enrere i per això he d’anar a poc a poc i no tenir pressa. No sé quan serà, però crec que estic millorant i els pròxims dies ja m’entrenaré amb el grup.
Sent pressió per tornar?
No, no. L’única pressió soc jo mateix perquè no m’agrada quedar-me a la banqueta i no poder ajudar. He tingut molta sort a la meva carrera amb les lesions i la pitjor que havia tingut van ser dues setmanes. Però amb l’esquena no puc precipitar-me perquè és molt delicada.
Ha entès el fitxatge de Dulkys?
És una decisió de club. L’ACB està a punt de començar i jo encara no estic a punt.
Han sigut l’equip revelació i vostè l’estrella d’un equip amb moltes expectatives. Com pot afectar això?
No és bo comparar, la plantilla és nova i hem de buscar nous reptes per a l’equip perquè tenim bastants rookies que no han jugat pràcticament a Europa i sobretot a l’ACB, que és molt dura. Hem d’esperar per veure com respon l’equip i després fixar-nos els reptes.
El llistó el van deixar molt alt.
M’agraden els reptes alts perquè si no fem això no hi ha cap raó per jugar a bàsquet. Soc el primer que vull fer-ho després sobretot d’un any com el que vam viure.
Té 34 anys en un equip molt jove. És el líder dins i fora de la pista?
Ara també hi ha Báez, que també té experiència, i Pere Tomàs, que per això és un dels capitans.
Quin és el punt fort del nou Manresa?
Té molta energia i moltíssima il·lusió per demostrar el que poden fer. Als entrenaments hi ha molta fam, actitud... És el camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)