FEB

Amb els dits d’una mà

L’Spar Citylift torna a Fontajau vint setmanes després de guanyar-hi la segona lliga, amb la possibilitat de sumar-hi el quart títol FEB, si torna a superar l’Avenida

Els dos equips, molt renovats i amb baixes de pes

L’últim dia de l’estiu, quan ja s’haurà post el sol, l’Spar Citylift o l’Avenida alçaran el primer títol FEB en joc del curs 2019/20, la supercopa. És el primer partit de l’Uni a casa (18.30 h, Teledeporte) des que, avui fa 140 dies, les gironines van guanyar la seva segona lliga, el dia de la mare i quatre anys després de la primera, per Sant Jordi del 2015. En els dos antecedents amb 0-2 en la final i arribant a l’únic partit del play-off a casa amb el factor pista a favor gràcies als triomfs a Würzburg, que, a Girona, encara es poden comptar amb els dits d’una mà perquè l’últim era tot just el tercer en nou anys, ara que aviat en farà deu de l’estrena en la màxima categoria, precisament al ja llavors caduc recinte castellà (76-59). També les jugadores que queden a cada equip, quatre: Martínez, Palau, Buch i Oma, i Domínguez, Gil, Loyd i De Souza –la primera i les dues últimes avui absents.

La seqüència

Si les lligues gironines tenen el comú denominador de l’ordre, el títol en joc només l’ha guanyat l’Spar Citylift a casa per la condició de campió de lliga. El 23 de setembre del 2015, demà farà quatre anys, 61-59 amb Miguel Ángel Ortega a la banqueta local i dues supervivents a la pista, totes dues de l’Avenida: Sílvia Domínguez i la pivot letona Kristine Vitola –aquest estiu ha tornat a Salamanca–. La base de Montgat, una de les quatre campiones d’Europa a Belgrad al juliol –Laia per l’Uni– que trepitjaran el renovat parquet de Fontajau, més adient per a les visitants des del punt de vista cromàtic, és dubte seriós per unes molèsties que arrossega al bessó.

Els privilegis

Domínguez i Laura Gil són les úniques que queden a la plantilla castellana que va perdre la lliga fa 20 setmanes que tornen a aquell escenari, que aquell dia es va omplir de gom a gom. La intenció de l’Uni, avui en la seva primera jornada econòmica (8 euros per als més de 1.500 abonats i 20 per a la resta), és acostar-se als cinc mil –3.500 localitats reservades divendres– i destinar la recaptació al pressupost de l’Eurolliga.

Érika de Souza és al torneig de les Amèriques a Puerto Rico amb el Brasil, com Brittney Sykes (Uni) amb els Estats Units. Jewell Loyd (Avenida) no ha entrat a la llista definitiva com la que ha de ser la referència al perímetre gironí, però va ser a la concentració prèvia fins dijous i no se l’espera, avui. Sí que hi serà Maite Cazorla (1997), la base companya de Sykes a les Atlanta Dream juntament amb Tiffany Hayes, una altra de les cares noves a Salamanca. Com Evelyn Akhator, relleu d’Elonu i companya seva en la selecció nigeriana, or i MVP de l’Afrobasket. La britànica Karlie Samuelson (Dallas Wings), l’holandesa Emese Hof (Universitat de Miami) i la barcelonina Andrea Vilaró (Cadí), la quarta campiona d’Europa avui a Girona –a banda de les júniors de l’Uni en 3x3–, completen el rentat de cara que han fet a Würzburg per recuperar l’hegemonia estatal i tornar a l’Eurolliga. Dos privilegis que donaven per descomptats i que van perdre fa vint setmanes.

LA PRÈVIA

Som un equip jove i estem construint un projecte de futur, però no vol dir que no puguem lluitar per un títol
Miguel Ángel Ortega
La pressió en la posem nosaltres mateixes. Estem en plena construcció i tant de bo puguem guanyar
Èric Surís

“Ens motiva dedicar-la a la Núria”

Rosó Buch és una de les jugadores cridades a fer un pas endavant en absència de la base titular, Núria Martínez, intervinguda divendres a Manresa de l’arrencament dels músculs isquiotibials i que haurà d’estar de baixa pràcticament mig any. Relleu de Laia Palau en la direcció de joc, la capitana de l’Spar Citylift va visitar la base mataronina a la clínica Sant Josep acompanyada d’Helena Oma i María Araújo i la fisioterapeuta Beti Orden –a la imatge–. “És un cop dur per a totes, una jugadora estimada per l’equip, el club i l’afició. Li volem dedicar la victòria”, diu Buch en la prèvia de la supercopa. “Totes hem de fer un pas endavant per trobar-la a faltar com menys millor i que quan torni estiguem disputant-ho tot”, diu l’escorta, present en el darrer títol FEB que no va guanyar l’Avenida –la lliga al maig– i l’anterior, la copa el 2016 amb el Conquero amb, també, Adaora Elonu. “És molt important. Com a jugadora és massa jugar aquí amb el pavelló ple. L’any passat va ser increïble guanyar la lliga i sé que les jugadores que venen com a rivals ho fan amb por”, diu sobre Fontajau ple de gom a gom com al maig amb 5.500 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)