ACB

Encara falta créixer

El Madrid, que va arribar a guanyar de 19, imposa el seu millor joc col·lectiu, continuïtat i hàbits, tot i patir l’exhibició de Davies (23 punts)

Sisena per als blancs, que reediten títol i igualen el palmarès blaugrana

REAL MADRID 89 BARCELONA 79

REAL MADRID:Campazzo (16), Carroll (9), Taylor (8), Randolph (2) i Tavares (5) –cinc inicial–; Rudy Fernández (10), Laprovittola (9), Reyes (2), Deck (9), Llull (9) i Mickey (10). 20/37 en tirs de dos, 8/28 en triples (2 Rudy, Campazzo i Laprovittola, 1 Llull i Mickey) i 25/29 en tirs lliures. 43 rebots (7 Mickey), 14 assistències (5 Campazzo) i 96 de valoració (22 Campazzo).FC BARCELONA:Pangos (2), Higgins (13), Claver (3), Mirotic (14) i Davies (23) –cinc inicial–; Tomic (), Hanga (3), Smits (2), Oriola (2), Delaney (13) i Kuric. 20/43 en tirs de dos, 5/25 en triples (2 Delaney i Mirotic, 1 Hanga) i 24/29 en tirs lliures. 40 rebots (6 Mirotic), 14 assistències (5 Pangos) i 81 de valoració (20 Davies).PARCIALS:21-20, 27-13 (48-33), 21-30 (69-63) i 20-16 (89-79).

Sisena supercopa ACB per al Real Madrid, que ahir va reeditar títol després de tastar en la final el talent del nou poderós Barça al Wizink Center, amb resultat positiu per als blancs (89-79). Els de Laso, que van arribar a guanyar de 19 en el tercer quart, van fer valer la seva millor col·lectivitat, regularitat i hàbits en el joc, i van tancar en el darrer tram el triomf amb l’ofici de Campazzo i Llull. Els de Pesic van protagonitzar una gran remuntada (15-30) des del principi del tercer quart (54-35) fins al principi del darrer (69-65). La manca encara de construcció defensiva i ofensiva, i continuïtat, d’una plantilla molt renovada no va permetre manar als blaugrana, que encara tenen molt i molt marge de creixement.

El 0-6 inicial va ser la millor notícia per als de Pesic en una primera meitat en què la segona i experta unitat del Real Madrid va trencar el partit en el segon parcial. Abans, i després de gairebé quatre minuts sense anotar, els locals es van ficar en partit amb un 8-0, coincidint amb la sortida d’un agressiu Deck. La millor circulació de Campazzo i l’habitual generació de Carroll va endreçar el rumb blanc (14-12 en el minut 9), que va patir al final del primer quart el talent emergent de Delaney. El base va tancar el primer acte amb dos triples seguits i tot obert: 21-20.

Tomic, preocupant

Va ser a la sortida del segon acte, amb el debut d’un inoperant Tomic, quan tot va canviar. Mickey, pitjor jugador que Davies però no pas que el croat, se’l va menjar i va provocar d’inici un 8-0 (29-20), que va encendre les primeres alarmes. Rudy i Llull van posar els triples (4/6 en el segon quart) a un equip de Laso millorat a darrere, sempre al voltant del 50% en tirs de dos, amb més continuïtat i provocant la mala selecció de tir dels visitants i les pèrdues. El -18 (47-29) a dos minuts del descans (48-33) va ser la sagnia més gran per al Barça de Mirotic, que va rebre fortes xiulades en la presentació i cada cop que va tocar la pilota.

Després de la represa va explotar la figura de Brandon Davies, amb 12 punts gairebé consecutius, superant Tavares de totes les maneres possibles, i encapçalant la remuntada (sense Mirotic a pista, però també sense Llull ni Rudy). Del 54-35 (-19) als tres minuts es va passar a l’esperançador 69-65 del principi del darrer quart. Davies va signar esmaixades brutals, assistències i un tap increïble al gegant Tavares. Pinzellades d’un dels millors pivots que ha aterrat al Palau en els darrers anys, pel que va demostrar ahir a la capital del regne.

En el darrer parcial, Reyes va deixar el seu segell amb una lletja antiesportiva sobre Delaney. Res que fes reaccionar un desastrós però no sorprenent Tomic, que va tornar a la pista per posar més bastons a les rodes. Al final, l’ofici de Llull i Campazzo van tancar el triomf, tot i la insistència de Higgins. Un triple de l’argentí a poc més d’un minut del final, amb 84-79, va matar un partit, que tot i la derrota deixa llums i espurnes d’optimisme per als blaugrana, que enguany tenen una plantilla de molt talent.

ELS PROTAGONISTES

El Madrid ha tingut més qualitat i continuïtat en el joc. Han merescut la victòria
Svestislav Pesic
tècnic del FC BARCELONA

LA DADA

Hem guanyat el torneig de l’excusa, perquè mai passa res si perds. Arriba massa aviat
Pablo Laso
TÈCNIC DEL REAL MADRID
12
punts
va anotar Davies en el tercer quart davant de Tavares, protagonitzant una remuntada (15-30).

L’MVP

Facu Campazzo

El base argentí del Real Madrid va ser el millor, amb 22 de valoració (16 punts, 5 rebots i 5 assistències), a més d’anotar el triple decisiu al final.

Motum, campió en els triples

Abans de la final es va disputar el clàssic concurs de triples, i el campió va ser el pivot del València Basket, l’australià Brock Motum. L’ex-Anadolu Efes va eliminar en la primera fase Yurena Díaz (Cadí La Seu) per 16-14. En semifinals va superar el gran favorit, Jaycee Carroll (Real Madrid) per 26-23 i en la final va guanyar al ja retirat Marko Popovic per 21-17.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)