FEB

El cul de la lleona

Bàsquet. Primer petó d’Adaora Elonu a un trofeu FEB com a jugadora de l’Spar Citylift, amb guardó de MVP inclòs de la final contra el seu exequip, per reprendre el seu compte de títols

“Aquest equip és com una germandat; estic desitjant saltar a la pista i per començar donar una puntada al cul a Girona”, va dir la setmana passada la pivot nigeriana Evelyn Akhator, en la seva presentació a Salamanca. Diumenge en la supercopa, l’MVP del darrer Afrobasket i relleu d’Elonu a l’Avenida va acabar amb valoració negativa (-4) en 14:57 mentre que la capitana de la seva selecció era designada MVP de la supercopa amb 30, gràcies als seus 23 punts amb només un error en el tir de dos (8/9), de tres (1/2) i de tir lliure (4/5) en 34:05. Referent els seus tres anys al Würzburg, Adaora ha guanyat deu dels dotze darrers títols FEB amb tres equips perquè enllaça la copa el 2016 amb el Conquero, la posterior Supercopa amb l’Avenida (MVP), en el primer dels vuit títols seguits de les blaves, i la Supercopa d’abans-d’ahir; la quarta seguida que guanya.

La dificultat

“No és que hagués d’escollir entre Salamanca i aquí, sinó que volia anar on pogués estar millor”, va dir Elonu en l’entrevista a L’Esportiu fa quinze dies, en la qual reconeixia la seva versatilitat, que el públic de Fontajau va poder gaudir per primer cop a favor: “Sé perfectament que el meu joc pot ser molt difícil de classificar. No soc una jugadora que només pot fer una cosa. El que m’ha dit l’entrenador és que faci el meu joc”, explicava llavors a Camprodon.

Un regal per a Èric Surís, que des del salt inicial va tenir en ella un factor desequilibrant (5-0 amb triple inclòs). El segon canvi del tècnic gironí va ser el d’Araújo per Oma, que duia Elonu al perímetre per castigar el seu equip les tres anteriors temporades: 14-3 amb l’esquerra per completar un 9-0 que establia la màxima del partit.

L’1/2 de tirs lliures a 8:03 del descans permetien el canvi de Mendy per ella amb 24-16 i, quan tornava a pista per Araújo, els triples d’Avenida ja havien ajustat el marcador a 4:20. Temps suficient per assistir (33-30 Oma) i anotar el seu tretzè punt en 16:25 (36-32).

De dos en dos

La texana amb la família d’origen nigerià va fer un altre cop les dues primeres cistelles de l’Spar Citylift, al tercer quart de mitja distància i en un contraatac girant-se sobre ella mateixa mentre marcava les passes de l’entrada després de rebre a la pintura, d’esquena al cèrcol (43-41). Les seves dues faltes també van ser seguides, la segona en atac sobre Domínguez per comprovar el pes de les jerarquies en els arbitratges FEB. L’últim quart també va començar amb cistella d’Elonu, el 23è i darrer punt jugant d’aler. Laia la va substituir a 6:43 i va tornar a 4:25 per Rosó, abans d’entrar a la pintura 2:36 del final quan va ser Buch la que entrava per Araújo i quan eren Mendy de tres (70-62 i 75-72), Coulibaly (77-72) i Ajdukovic (79-77) les que sentenciaven.

LES DADES

1
tir
lliure (4/5), un de dos (8/9) i un triple (1/2) falla l’MVP, primera que anota per l’Uni al 1r, 3r i 4t quart
10
títols
FEB dels dotze últims disputats ha guanyat Adaora Elonu, amb tres equips diferents

Jewell Loyd es lesiona amb la selecció d’EUA

Brittney Sykes va fer 9 punts (3/4 de dos i 1/3 triples) i 5 assistències en 16:28 en el Paraguai - Estats Units que obria el Panamericà a Puerto Rico (31-110). Els següents partits de l’equip amb l’escorta de l’Spar Citylift aquest curs són avui amb Colòmbia, demà amb l’Argentina i dijous amb el Brasil d’Èrika de Souza i Nàdia Colhado. Sykes va enllaçar la WNBA amb una concentració a Miami en què també hi era la jugadora de l’Avenida Jewell Loyd, que no va entrar finalment a la llista definitiva per al torneig –s’anunciava dijous passat– i que ahir va transcendir que era per lesió. Loyd té una lesió en un dit de la mà, l’abast de la qual encara no es coneix però que segur impedirà a la jugadora que l’Avenida va fitxar a mig curs passat ser en l’inici de la lliga femenina, diumenge a Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)