FEB

L’Spar Citylift supera el València (67-52) i comença la lliga tal com va acabar l’anterior, guanyant

Bàsquet. L’Uni ha acabat amb les taronges tot i la seva inferioritat en la rotació i imposant la seva qualitat individual amb els triples en els moments clau

L’Spar Citylift comença la lliga femenina igual que la va acabar, guanyant. L’Uni s’ha desfet del València a Saragossa (67-52) malgrat la rotació tant curta (vuit) contra la plantilla més àmplia de la lliga (una dotzena) i dominant el marcador des de l’inici i sense anar mai per darrera (només empat a 37). Els triples de Rosó (2), Mendy (3) i Elonu, la màxima anotadora del partit amb 18 punts i 28 de valoració) al tram final, sota la magistral direcció de Laia Palau (61-49 de tres) han acabat de tombar les valencianes, molt millors del que reflecteix el resultat final i amb Reisingerova, la MVP de la darrera lliga, amb 8 punts i 10 de valoració com la més destacada del seu equip en l’estadística (Casas, amb 11, màxima anotadora).

Segones opcions

El primer triple del partit, de Mendy, ha obligat el tècnic del valència a aturar el partit a 5:26 per acabar el primer quart, amb la màxima gironina (13-5). la francesa ja havia obert el marcador al primer atac de l’Uni (2-0) mentre les taronges sobrevivien amb les segones opcions (4-2, Casas i 8-5 Tirera). Queralt ha fet el 13-7 després de robar-li la pilota a Laia Palau en camp propi i, amb les rotacions el València ha imposat la seva major profunditat de banqueta, desequilibrant amb la irrupció de Reisingerova; autora de sis punts i castigant Ajdukovic (19-15).

El segon triple del partit l’ha fet Rosó a l’inici del segon quart (22-17) i, el tercer, Mendy sortint de bloqueig indirecte (29-23). Amb molta permissivitat arbitral, les cistelles han pujat de preu i de nou el valència ha aprofitat la seva força a dins en l’u per u (31-27, Tirera amb cop de colze a Ajdukovic) i les segones opcions (32-29, Alablde d’ofensiu). Només Rosó, en la disbauxa, ha trobat el camí de l’anotació amb el seu desè punt (34-29) abans de la mitja part amb 18-28 rebots (1-9 en atac).

La tercera

Coulibaly, Anna Gómez, Mendy i Tamara Abalde s’han carregat amb la tercera a l’inici del tercer quart, quan València ha ajustat el marcador (34-33) primer i l’ha empatat després dels triples d’Oma (37-33 a 6:50) i Casas (37-36 a 6:16). Tirera ha igualat a 37 i, després, Elonu ha anotat la seva primera cistella en joc (39-37, a 5:10) abans de forçar la tercera de la pivot gallega (40-37 1/2 de 4,60 m).

Els canvis han tornat a donar protagonisme a Rosó (45-39 de 6,75 m i 48-41) i Júlia (45-41) al final del tercer quart i, a l’inici de l’últim, Coulibaly ha fet la quarta en atac a en la primera possessió gironina. Mendy ha fet la primera cistella de l’Uni a sis minuts i mig pel final, en l’acció repetida de la sortida del bloqueig (53-44) i, Elonu, el 56-46 també de 6,75 m a 5:40. És clar que Brown havia fet de tres el 48-44 i Pina el 56-49 després del temps mort valencià. Laia Palau no s’ha volgut perdre el festival de la llarga distància que deixaria encarrilat el marcador 61-49 a menys de tres minuts. Només el triple de Pina, després d’ofensiu taronja, ha posat emoció al desenllaç (61-52) mentre Mima, encara amb quatre, castigava la defensa en zona del rival de dins assistida per Elonu abans que Palau clavés el 65-52 mig caient i assistís la nigeriana nascuda a Houston (67-52).