FEB

El vol de Brittney Sykes

Bàsquet. La nord-americana de l’Spar Citylift ha d’arribar avui procedent de Puerto Rico, on ha guanyat el Panamericà, i dissabte ja pot ser a Zamora

“Una novena jugadora ens ha de permetre continuar en aquesta línia.” És Èric Surís a Saragossa, dissabte, després d’enllaçar el tercer triomf en tres setmanes, contra els tres primers de la Lliga Femenina darrere de l’Spar Citylift el curs passat: Cadí (tercer), en la final de la Lliga Catalana; Avenida (segon), en la supercopa, i València (quart) en l’Open Day. La novena peça és Brittney Sykes (1,75 m, 1994), que en aquell moment encara havia de jugar la final del Panamericà a Puerto Rico (46-67 sobre el Canadà) i que avui ja arriba a Girona, sense ni tan sols passar per casa –és de Newark (Nova Jersey)– després del torneig en què ha acreditat 7 punts, 3 rebots i 2,5 assistències per partit.

“Volem marcar una intensitat de partit alta, sempre. I no ens fa res córrer i desgastar-nos”, havia exposat abans Surís, que reivindica el joc de l’equip i que sap, perfectament, el talent que encara ha d’incorporar a les peces noves de nivell Eurolliga com ara Elonu o Mendy. “Ens permetran fer passes endavant i créixer”, indica referint-se també a Sonja Petrovic i Núria Martínez.

Sykes destaca als dos costats de la pista amb capacitat física i contagia la seva energia, segons explicava la seva entrenadora a la WNBA, Nicki Collen. “Sempre ha estat així, donarà tot el que pugui”, va dir Quentin Hillsman, l’entrenador a Syracuse quatre anys a la Universitat quan la va veure a la WNBA: 11,3 punts i 4 rebots en tres anys, sempre titular a les Dream.

Disposició

Sykes va entrar en una primera llista de 32 jugadores, aquest estiu, que tindrien possibilitats d’arribar a disputar els Jocs Olímpics l’any que ve (els EUA aspiren a guanyar-hi el setè or olímpic consecutiu). Després, va anar concentrada a Miami del 15 al 19 de setembre sense les jugadores que disputaven el play-off de la WNBA. La jugadora, que durà el 20, estava disposada a volar el 20 de setembre si no entrava en la convocatòria de 12 jugadores i ser a Girona per la supercopa (dia 22), malgrat tenir poques possibilitats de jugar. Sí que hauria pogut debutar en la lliga dissabte a Saragossa contra el València en cas de no haver disputat el torneig que acaba de guanyar. L’escorta té per contracte una setmana de vacances des que acaba la competició, però serà a Girona i molt probablement ja pugui jugar a Zamora dissabte. L’equip viatja divendres sense entrenar-se al matí i, per tant, la doble sessió de dijous seria el concentrat que hauria de permetre a Sykes començar a conèixer les noves companyes. “No pensem en qui falta, sinó amb les que som i fer-ho el millor possible”, reflexionava Èric Surís, que no vol que l’equip es relaxi tot i les últimes victòries.

LA DADA

9
jugadores
té Èric Surís amb l’arribada de Sykes, amb Sonja Petrovic i Núria Martínez lesionades.

Campiones en tres continents aquest estiu

L’or amb què arriba Sykes a Girona és el tercer continental d’una jugadora del primer equip de l’Uni, després del que va guanyar Laia Palau en l’europeu a Belgrad al juliol i Adaora Elonu a Dakar el mes d’agost; totes dues com a capitanes de les seves seleccions. L’Avenida també tenia jugadores amb la selecció espanyola i la nigeriana, però la seva jugadora a Puerto Rico, Erika de Souza, ha guanyat el bronze amb el Brasil. Júlia Soler, Laia Moya i Laura Méndez (Citylift GEiEG Uni) van guanyar també l’europeu sub-18 de 3x3, a Tiblisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)