FEB

Perspectiva històrica

L’Spar Citylift visita l’últim equip amb qui ha perdut, el Guipúscoa (19.30 h), en el tercer partit a fora en tres jornades

Les gironines, ja amb Coulibaly, tanquen l’inici a la carretera en la lliga abans del debut europeu

L’Spar Citylift juga a Sant Sebastià (19.30 h) contra l’últim equip que l’ha guanyat: el Guipúscoa. Fa més de mig any, el 7 d’abril, a Fontajau, en la tercera derrota en quatre partits de l’Uni, al final de la fase regular (64-67).

Tocat fons –80-53 a Salamanca i 66-72 després contra el Gernika abans–, l’equip va enllaçar les tres eliminatòries del play-off amb 2-0 contra l’Araski, el Cadí i l’Avenida per alçar el seu segon títol de lliga. La lliga catalana i la supercopa aquest setembre –els dos amistosos a banda– van tenir continuïtat en l’arrencada de la lliga, a Saragossa contra el València (67-52) i dissabte passat a Zamora (31-65); abans de tancar els tres partits fora de casa seguits en la competició estatal, avui al Gasca. Un pavelló històricament complicat per a l’Spar Citylift perquè Èric Surís hi va sortir victoriós per primer cop el 30 de desembre passat (60-74). Era 48 hores després de jugar a Bembibre (41-89) i per trencar la ratxa d’un triomf en les anteriors cinc visites. L’altra va ser el 58-67 del 2015 amb Miguel Ángel Ortega. Les basques van guanyar en la segona volta d’aquell curs a Girona, sense el tècnic de l’Hospitalet (59-73), i són, amb tres, juntament amb l’Avenida (12), el Cadí (3) i el Gernika (2), les úniques que han superat l’Uni amb Surís.

L’altra cara

El darrer triomf de l’Ibaeta a Fontajau classificava l’equip d’Azu Muguruza per al play-off pel títol. En els quarts de final contra el Cadí el 62-56 en el segon partit (14 d’abril) duia la sèrie al tercer i definitiu, amb l’Spar Citylift esperant rival a semifinals. El 80-78 a la Seu d’Urgell (dia 17) obria una ratxa negativa del Guipúscoa, que ha començat el curs amb 0-2: 66-76 (47-37 al descans) amb el rival de l’Uni dissabte passat, Zamarat, i 59-55 divendres a Càceres. “No reflecteix la realitat de la seva plantilla. Estem segurs que estarà més amunt, han canviat peces i per fer un pas més”, diu David Muñoz, la mà dreta d’Èric Surís a la banqueta, que destaca els referents individuals de l’equip que tindran avui al davant: “Toch Sarr, que és una interior però pot pujar la bola, Ariel Edwards que l’any passat va ser la màxima anotadora de la lliga i que duu 16 punts per partit, i Mehryn Kraker, que a la Seu era una de les jugadores més importants del Cadí...” “Ens exigirà el cent per cent de les prestacions defensives que estem donant aquesta temporada”, hi afegeix el segon entrenador de l’Spar Citylift, que subratlla la millora que ha fet la plantilla gironina aquest estiu: “En defensa hem fet un pas més, tenim peces per poder-ho fer, i és clar que el cinc inicial del Guipúscoa és d’un nivell altíssim i que mirarem de bloquejar-lo”, afirma respecte del rival, que compta amb nou jugadores inclosa Ellen Nystrom, amb molèsties en un turmell però que jugarà el primer partit de les basques al seu pavelló aquest curs en la lliga.

Més

L’Spar Citylift ja disposa de nou jugadores, amb, Mima Coulibaly refeta dels problemes estomacals que li van impedir ser a Zamora. “La lliga ha apujat el nivell i cada setmana tindrem exigència, serà molt difícil fer rotacions o gestionar els minuts, però òbviament hi pensarem. Hem de guanyar el cap de setmana, competir i guanyar dimecres...”, afirma Muñoz sobre el calendari, en la primera de les cinc setmanes seguides amb doble partit. Avui és en la competició estatal i, des de la setmana que ve, a Istanbul, en l’Eurolliga. Un altre inici a la carretera perquè, dels quatre primers partits europeus, tres seran fora de casa: Fenerbahçe, Asvel Lió i Gdynia, aquest darrer després del debut a casa amb el Sopron i la visita al Wurzburg entremig.

LA DADA

5
setmanes
seguides des d’avui té l’Uni amb doble partit, tres desplaçaments europeus més inclosos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)