FEB

L’Spar Citylift posa la directa (45-67) a Sant Sebastià

Bàsquet. La defensa de l’Uni, de més a menys (20 punts encaixats al primer quart, 11 al segon i 7 al tercer i quart) i l major i millor rotació converteixen el partit en un tràmit

L’Spar Citylift ha enllaçat el tercer triomf en tres partits a la lliga femenina contra el Guipúscoa, l’últim equip que el va guanyar el 7 d’abril al final de la fase regular el curs passat i que encara no s’ha estrenat aquest curs.

Les gironines han tornat a imposar la seva defensa (de més a menys, 20 punts encaixats al primer quart, 11 al segon, 7 al tercer i l’últim) i la seva major i molt millor rotació, personificada en la primera cistella del darrer quart: 38-59 Araújo corrent, assistida per Oma després de recuperació i un gran gest tècnic a la transició per als primers punts de la pivot de Vigo, la última de l’equip en anotar.

Mal fetes

L’Uni duia tres faltes al primer quart, una de Mendy a 3:33 (11-9) i dues d’Ajdukovic, primer en atac i després per forçar una acció que no fos de tir que ha acabat amb 2+1 d’Edwards (20-19), autora dels 9 darrers punts locals. Les grogues, amb Sykes en l’equip inicial, han anat a remolc del joc d’Ibaeta a l’inici (9-4, Kraker de tres). L’entrada de la pivot sèrbia per Couliblay (13-11, assistida per Palau) ha ordenat els conceptes ofensius de l’equip gironí, molt erràtic a l’inici: 2/6 de dos i 1/4 de tres (9-7, Laia). Però li ha donat vida a Edwards, que abans del descans li ha provocat la tercera (31-41 de tir lliure).

Sis

El segon quart ja ha estat de l’Spar Citylift. Contundent darrere i agressiu al davant, els quatre primers punts de Sykes, seguits, han posat l’equip d’Èric Surís per davant (22-24) i, entre Oma (22-26) i Buch (22-29), la diferència ha anat creixent des de més enllà de 6,75 m. Incapaç d’anotar de prop, el Guipúscoa ho ha fet també de lluny, però sense continuïtat: 25-29 García i 30-37 Kraker. Sí tenia un argument el joc de l’Uni, carregant el rebot ofensiu per a segones opcions. I corrent (27-37 Mendy), al ritme que volia Palau. A la mitja part, sis jugadores havien anotat i, la que en duia més, era Elonu (6).

La màxima creixent

El 2-8 després del pas pels vestidors, amb una única cistella local, d’Edwards (33-45), ha obligat Azu Muguruza a demanar temps a 5:49. La pivot maliana de l’Uni ha establert una nova màxima a l’inici ( 31-43)superat els deu rebots dominant els dos cèrcols. Sykha fet 4 punts més seguits, els darrers de mitja volta en una nova màxima (33-47), que Palau després de recuperació (33-49), Elonu de sota (34-51) i Sykes de 4,60 m (34-53) convertirien en insalvable amb només 4 punts anotats del Guipúscoa i Sykes fent gaudir l’espectador assistint Ajdukovic (36-57), que no fallava (5/5 de dos).

El colofó

Elonu assistida per Buch (41-63) i Araujo per Oma (38-59 a camp obert), o l’aler de Terrassa de bomba (41-61) han afegit bellesa als minuts d eles escombraries, tot el darrer quart, amb les basques negades de cara el cèrcol i l’Spar Citylift controlant les càrregues perquè ningú acabés amb les cames pesades (Elonu amb 29:01 la que més ha jugat, fent d’aler i de pivot això sí).