FEB

GERARD SEVILLANO

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Estem gaudint a la pista”

Subtítol

Subtítol

Gerard Sevillano (Badalona, 1994) és un dels protagonistes de l’inici fulgurant del Bàsquet Girona aquesta temporada. A Fontajau l’aler català, format al Joventut en la generació de Josep Vives i Álex Suárez, s’està revelant com un jugador referent en la categoria (12 punts, 9,5 rebots i 3,3 assistències per partit).

Esperaven un començament de lliga com aquest?
Més enllà de les victòries, nosaltres ens guiem per les sensacions i són molt bones. Juguem amb molta confiança. Queda molt, però certament no ens podem queixar.
Se’l veu, a més, molt còmode a la pista amb l’estil de l’equip.
Amb 25 anys estic en un moment de la meva trajectòria esportiva en què estic jugant amb molta confiança. Tot hi ajuda, també l’estil. Amb l’equip que hem construït, a més, tot és més fàcil perquè tothom té clar quin és el seu rol i tenim molt bona relació també fora de la pista.
Ha jugat també de pivot. Hi estava acostumat?
No és la meva posició, però sempre per temes de lesions o faltes personals d’altres jugadors ho he anat fent. M’hi adapto.
I parlant de pivots, esperaven que Hester tingués aquest impacte tan brutal en la lliga?
Molts no l’havíem vist jugar abans, però des del primer entrenament ja vam veure que era un jugador molt físic i que podia marcar diferències. A més, és molt treballador, bona persona i se’l veu molt implicat en tot el que fa l’equip. És un jugador ideal per a nosaltres.
Sàbat també exerceix de líder dins el vestidor?
Som un equip molt jove i tenir una figura com ell a la pista i al vestidor ajuda a cohesionar el grup i a fer-nos més competitius.
Sovint molts equips de la LEB Plata i també de la LEB Or van a buscar a fora el que podrien trobar a casa. Jugadors com vostè mateix, Esteban, Costa, Moreno o Cosialls estan demostrant que es pot construir un gran equip sense molts estrangers.
Per desgràcia el mercat no està regulat de la manera que ho hauria d’estar. Sempre he estat un defensor del mercat de jugadors catalans i espanyols. Al final els que coneixem millor aquestes lligues som els que estem aquí. A més, el caràcter competitiu que tenim de vegades un jugador de fora no te l’acaba donant. Sí que venen jugadors americans molt bons, però el factor dels jugadors de casa a cada equip és clau per tenir èxit. Aquest nucli marca la diferència en molts equips.
Coneix la LEB Plata de la temporada passada. Tal com estan jugant sembla factible l’ascens?
Si em fico al cap dels aficionats entenc que la gent pensi que hauríem de pujar, que aquesta temporada ho tenim més fàcil. Tenen ganes que hi torni a haver un equip de LEB Or a Girona. Les expectatives són altes però no hi ha res fet. Queda molta lliga. Ha passat només un mes, queden el 90 per cent dels partits. Entenc que hi hagi ganes que pugem però amb el pas dels partits anirem veient si podem fer-ho.
Els triomfs serveixen, si més no, per atraure l’afició.
Des del club es fa una feina brutal per mirar d’aconseguir el màxim nombre de socis i portar gent a Fontajau, però els jugadors tenim la responsabilitat de guanyar partits, que és la millor fórmula per enganxar els seguidors en aquest projecte. Esperem acabar la lliga jugant partits importants amb el pavelló ple o pràcticament ple.
A molts llocs encara els coneixen com el club de bàsquet Marc Gasol...
És un president una mica utòpic, no tothom pot dir que en té un com ell. Per a nosaltres és un orgull. És una referència mundial i gràcies a ell existeix aquest projecte. Que un jugador com ell doni suport al club ens reconforta. També s’ha de dir que l’estructura del club és per anar cap amunt. És un club amb majúscules, començat per la base.
Són un equip jove i també tenen un entrenador gairebé debutant. Com ho porta?
Això també ens juga a favor. S’ha ajuntat una plantilla molt jove i un staff tènic novell. Formento fa poc més d’un any que hi és i el segon i el tercer entrenador també són debutants. Anem junts i estem fent un procés d’aprenentatge i d’ensenyament mutu i conjunt i això ens ajuda.
L’estil que prediquen, això d’atacar des de la defensa, és molt atractiu.
Hi ha una cosa que ens ajuda molt i és que l’entrenador ha estat jugador de bàsquet i té la visió molt clara de què cal fer en cada moment a la pista. El nostre joc es basa a defensar al màxim i amb gran intensitat i sobretot intentar córrer i atacar ràpid. Els jugadors gaudim a la pista i esperem que la gent també ho faci a la grada.
Es veu jugant més anys a Girona?
És d’hora per dir-ho però hi estic molt a gust. Després de jugar fora de Catalunya dues temporades, buscava un projecte atractiu i a prop de casa, que és una cosa que costa molt de trobar, i ho he aconseguit. De moment només puc dir coses bones del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)