FEB

Final feliç en un partidàs

Bàsquet. El Girona encadena el cinquè triomf a la LEB Plata gràcies a una cistella de Sevillano a sis segons del final, després que els canaris remuntessin 15 punts en la segona part

GIRONA 91 GR. CANARIA 90

GIRONA:Sàbat (23), Hester (20), Moreno (12), Sevillano (12), Niang (2) –cinc inicial–, Costa (2), Cosialls (2), Dijkstra (15) i Esteban (3). 8/20 triples (4 Sàbat, 1 Hester, 1 Moreno, 1 Dijkstra i 1 Esteban). 19/23 tirs lliures. 33 rebots (Hester, 13). 13 assistències (6 Costa). 104 valoració (30 Hester)..GRAN CANARIA:J. López (5), Fernández (9), Kljajic (13), R. López (9), Vrankovic (14) –cinc inicial–, Serrano (6), Steinbergs, Ardanza (11), Diop (6) i Maxhuni (17). 11/27 triples (3 Maxhuni, 3 Ardanza, 2 Ardanza, 1 R. López, 1 Fernández, 1 Kljajic). 21/27 tirs lliures. 27 rebots (6 Kljajic). 15 assistències (5 Kljajic). 80 valoració (17 Kljajic).PARCIALS:26-22, 29-21, 19-24 i 17-23.

La propera (19-10-19)

Villarrobledo-Bàsquet Girona; Múrcia-Barça B; Prat-La Roda; Menorca-Albacete; Benicarló-Pardinyes; Gran Canària-L'Hospitalet

El Bàsquet Girona continua intractable a la LEB Plata (5-0). L’última víctima va ser ahir a Fontajau el Gran Canària, que en la segona part va remuntar 15 punts amb un joc físic i vistós. Una penetració de Sevillano a sis segons va donar el triomf als gironins, que liderats per Sàbat i Hester –53 punts entre tots dos– van tornar a fer gaudir.

La primera pilota que va tenir Sàbat a les mans la va clavar de tres. Un bon presagi. Amb tot, el dinamisme dels gironins en el primer quart, amb Hester un altre cop fent-se lloc a tot arreu (9 punts i 4 rebots) va tenir bona resposta dels canaris, amb un joc interior poderós liderat per Vrankovic, que amb un dos més un i bones accions en atac de Fernández, Kljajic i Rubén López. L’equip de Formento va mantenir els seus senyals d’identitat i, després d’un espectacular contraatac de Sàbat completat, és clar, per Hester, i dos triples d’Esteban i el base gironí, semblava que el partit podia trencar-se (20-20), però el Gran Canària no va cedir.

En el segon quart, un altre cop Vrankovic i Kljajic van trobar la fórmula per atacar la defensa de Formento (30-31), que va haver de recórrer una vegada més a Hester i Sàbat –30 punts entre tots dos a la primera meitat– per posar les coses al seu lloc. Una espectacular esmaixada del nord-americà a passada del base de Llagostera va disparar l’equip (43-36) en el marcador, un avantatge que a partir de llavors no va parar de créixer fins al descans, tot i dos triples d’Ardanza (55-43).

El tercer quart va començar com el partit, pilota a Sàbat i triple (58-43). Els canaris, però, van fer un pas endavant i a poc a poc van portar el partit al seu terreny conquerint un munt de rebots d’atac. Javier López, en la direcció, i Diop, sota l’anella, van aconseguir retallar la diferència fins als quatre punts (69-65). Un triple de Dijkstra –7 punts en el quart– va tornar la calma (74-67), però el partit va quedat obert i es va endurir en l’últim quart. El center holandès tancant el rebot i anotant es va fer valer, però Formento va recórrer als seus pesos pesants –Sàbat, Moreno i Hester– per als minuts decisius. Dos contraatacs de Moreno i Sàbat havien de marcar el camí (83-71), però un 0-8 en un tres i no res (83-83) va fer que el partit tornés a començar amb el canari Maxhuni anotant des de tot arreu. Ell mateix va fer un triple letal (89-90) a 43 segons del final. Sàbat va respondre amb una cistella gairebé des del mig camp. Era un 3+1 de llibre, però els àrbitres van dir que res de res, i van provocar la indignació dels aficionats. Els gironins no van perdre l’oremus. Quatre jugadors van obrir el camp i Sevillano, en una gran entrada, va fer el 91-90 amb sis segons de joc que els visitants van desaprofitar.

No hem pogut trencar el partit en el tercer quart per mèrit sobretot d’ells, que amb un equip jove van sempre a totes
El final no era fàcil però hem sabut afrontar amb calma les últimes jugades decisives en atac