Eurolliga

L’Spar Citylift ven cara la seva pell a Istambul (86-82)

Bàsquet.

L’Spar Citylift s’ha estrenat a l’Eurolliga amb una derrota a la pista del Fenerbahçe turc, un dels principals candidats a jugar la final a 4. L’equip gironí, però, s’ha refet d’un mal inici i del bombardeig de triples de les jugadores locals i ha aconseguit situar-se a dos punts (84-82) gràcies als triples de Mendy (24 punts) en els últims segons tot i haver arribat a perdre de 17 en el darrer quart (71-54). Una cistella final de Williams ha rematat el partit. Per l’equip local els punts de Iagupova (22), Zandalasini (21) i la catalana Cruz (13), que han aparegut sempre que l’equip les ha necessitat.

L’inici ha marcat completament el partit. Més per demèrits de les gironines que per mèrits de les locals. La mala selecció en els tirs amb Sykes i Mendi llançant sense sistema ha fet que l’equip només hagi anotat dos punts en cinc minuts. Les turques, és clar, han anat a la seva i Anna Cruz ha trobat fàcilment Canitez al pal baix i en la línia exterior Iagupova i Zandalasini també han trobat el camí a cistella ja fos amb penetracions o amb tirs exterior. I si hi havia algun problema, Williams primer i Stokes després escombraven el rebot. Després d’una tímida reacció gironina el primer triple de Iagupova ha marcat la primera diferència per sobre des deu punts (18-6), que encara s’ha disparat més després d’un altre triple, aquesta vegad d’Uzun (22-9). En els instants finals una bona cistella de Rosó i una en l’última centèsima d’Elonou ha obert una finestra a l’esperança (24-13).

El segon quart ja s’ha vist un Spar Citylift diferent. El pas endavant ha estat evident. La defensa ha millorat i l’atac ha estat més fluït. Sykes, a més, ha clavat el seu primer triple només sortir de la banqueta (29-24) i Víctor Lapeña ha hagut de demanar temps mort.

Recital d’Anna Cruz

La base badalonina ha saltat al rescat i amb nou punts en menys de tres minuts ha tornat a donar la iniciativa al seu equip (39-31). En els minuts finals del segon quart el partit s’ha convertit en un intercanvi de cops amb Elonu i Iagupova de protagonistes. En l’últim segon s’hi ha afegit Laia Palau, que ha forçat una falta de tres punts que ha donat més vida a les d’Èric Surís (46-40).

Si en el segon quart Cruz ha liderat l’ofensiva turca, en el tercera l’alera italiana Zandalasini ha fet un estrip a la defensa gironina sobretot amb llançaments exteriors i penetracions. La jugadora local ha completat la seva exhibició amb un darrer triple que ha donat la màxima diferència al Fenerbahçe (66-51).

L’últim quart ha començat amb el tercer triple de Palau però la resposta de Iaguprova semblava sentenciar el partit (71-54). Les gironines, però, han decidit no rendir-se i amb Mendy i Coulibaly anotant des de tot arreu han anat retallant punt a punt fins que un triple de la primera i una cistella posterior de la segona han posat la por al cos de les locas (84-82). Amb tot, han sabut atacar l’últim jugada amb serenitat per sentenciar el duel.