FEB

L’Spar Citylift tampoc falla a la pista de l’Araski (56-68)

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha encadenat a la pista de l’Araski el cinquè triomf a la Lliga Femenina en un partit en què ha estat molt superior en els tres primers quarts –ha arribat a guanyar de 28 (23-51)– i en el qual s’ha acabat relaxant en els últims minuts. Elonu (17 punts i 5 recuperacions), Laia Palau (10 punts) i Coulibaly (10 punts i 7 rebots) han liderat un equip que venia de jugar un gran partit a l’Eurolliga a la pista del Fenerbahçe.

En el primer quart la defensa de les gironines (6 recuperacions) i la punteria d’Elonu (8 punts) ha deixat poc marge de maniobra a l’Araski, que s’ha encomanat a la veterana base Asurmendi (7 punts) per mirar de plantar ara. Les errades de tir en el Uni i algunes pèrdues en jugades clares de contraatac no ha impedit l’equip de Surís controlar el joc. Un triple de Laia Palau, que venia de fer un 3 de 4 a Istambul, i una gran cistella de Sykes –que va sortir de la banqueta va enfilar la diferència als vuit punts just abans que saltés a la pista Rosó Buch per clavar un altre triple (7-18). Les jugadors locals no han trobat en cap moment les seves interiors i tampoc Sutherland han pogut treure el seu talent.

En el segon quart l’Spar Citylift han continuat amb el seu recital de recuperacions i després de dues cistelles de Sykes –trencat la cintura a dues rivals– i Andusic ha continuat allargant la diferències (11-24). En aquest punt les basques han aconseguit finalment aturar un moment la dinàmica. La pressió alta en defensa i l’aparició en atac de la júnior Raquel Carrera, la primera interior que va fer-se lloc a la zona, i posteriorment la center africana Tamara Seda, ha rebaixat la diferència per sota dels deu punts (17-26). Tot aquest esforç, amb tot, ha estat en va davant la qualitat de l’Spar. Un triple de Mendy, dos accions a sota de Coulibaly i un contraatac brillant de Palau rematat per Elonu han col·locat la màxima diferència just abans del descans (19-34).

El tercer quart ha seguit la mateixa tònica. La defensa gironina s’ha anticipat pràcticament sempre a les seves rivals i en atac Elonu, Coulibaly i Laia Palau s’han repartit la feina. Un triple de la base barcelonina ha portat la diferència als 28 punts (23-51) contra un rival tocat i enfonsat. L’aparició de l’holandesa Van den Adel i de la base Izas Garcia han reaminat l’equip basc, que en l’últim quart ha pogut retallar la diferència gràcies a un petit festival de triples al qual s’hi ha afegit Asurmendi.