FEB

La gestió dels esforços

L’Spar Citylift trenca el partit en la primera part amb una defensa impenetrable i es permet el luxe de relaxar-se en els últims minuts

Elonu i Coulibaly tornen a mostrar la seva millor versió

El llarg viatge d’Istanbul a Vitòria no va passar factura a l’Spar Citylift, que va encadenar a Mendizorrotza contra l’Araski el cinquè triomf en la lliga. No va ser una victòria brillant però les gironines van passar com una piconadora per sobre de l’Araski durant molts minuts i això es va traduir en el marcador ben entrat el tercer quart (21-58). Fins aquell moment una gran defensa d’anticipació –22 recuperacions–, els contraatacs, l’encert d’Elonu, la màgia de Laia Palau i la força de Coulibaly no havien obtingut resposta de l’equip local. A partir de llavors va començar un altre partit (parcial de 33-17) amb encert de les locals i relaxament de les gironines.

En el primer quart la defensa de les gironines (6 recuperacions) i la punteria d’Elonu (8 punts) va deixar poc marge de maniobra a l’Araski, que es va encomanat a la veterana base Asurmendi (7 punts) per mirar de plantar cara. Les errades de tir en l’Uni i algunes pèrdues en accions clares de contraatac no van impedir a l’equip de Surís controlar el joc. Un triple de Laia Palau, que venia de fer un 3 de 4 a Istanbul, i una gran cistella de Sykes –que va sortir de la banqueta– va enfilar la diferència als vuit punts just abans que saltés a la pista Rosó Buch per clavar un altre triple (7-18). Les jugadors locals no van trobar en cap moment les seves interiors.

En el segon quart l’Spar Citylift va continuar el seu recital de recuperacions i després de dues cistelles de Sykes –trencant la cintura a dues rivals– i Andusic va continuat allargant la diferència (11-24). En aquest punt les basques van aconseguir finalment aturar un moment la dinàmica. La pressió alta en defensa i l’aparició en atac de la júnior Raquel Carrera, la primera interior que va fer-se lloc a la zona, i posteriorment la center africana Tamara Seda, va rebaixar la diferència per sota dels deu punts (17-26). Tot aquest esforç, amb tot, va ser en va davant la qualitat de l’Spar. Un triple de Mendy, dues accions a sota de Coulibaly i un contraatac brillant de Palau rematat per Elonu van col·locar la màxima diferència just abans del descans (19-34).

En el tercer quart va continuar la mateixa tònica. La defensa gironina es va anticipar pràcticament sempre a les seves rivals i en atac Elonu, Coulibaly i Laia Palau es van repartir la feina. Un triple de la base barcelonina va portar la diferència als 28 punts (23-51) contra un rival tocat i enfonsat. L’aparició de l’holandesa Van den Adel i de la base Izas Garcia van reanimar l’equip basc, que va fer un 6-0 abans de començar l’últim quart. La bona dinàmica de les de casa es va mantenir, amb triples de la mateixa Van den Adel (2), Carrera i Asurmendi (2).

Estava clar que la defensa de l’Spar Citylift havia abaixat la guàrdia. Tocava descansar després d’una setmana estressant amb el debut a Fontajau a la lliga, l’estrena a l’Eurolliga i el viatge a Vitòria. Si en els tres primers quarts l’equip havia encaixat 9, 10 i 10 punts, en el darrer l’anotació local va ser de 25 punts.

Sykes va fer alguna bona acció individual però encara no se la va veure integrada en els sistemes de l’equip, tot al contrari que Elonu i Coulibaly, cada vegada més referencials.

En l’últim quart el subconscient potser ens ha dit que el partit ja estava resolt i elles han començat a ficar triples de tot arreu, però el triomf no ha perillat
Èric Suris
Hem sortit molt bé en defensa i molt concentrades i això es pot veure en les anotacions de l’Araski, que té bones jugadores, en els tres primers quarts

Una altra setmana europea

“El d’avui era un partit trampa perquè hem viscut una setmana molt complicades no només amb els viatges sinó amb els canvis que hem hagut de fer sobre la marxa per tots els successos que hi havia a Catalunya”, va explicar Surís després del partit. Ni l’Eurolliga ni la Lliga Femenina, però, s’aturen i la setmana vinent l’equip afronta dijous la vista a la pista del Lió i diumenge torna la Lliga Femenina a Fontajau (Campus Promete). “Esperem descansar una mica, això sí”, hi afegia l’entrenador abans de tornar cap a Girona en un vol Vitòria-Barcelona. La baixa de Núria fa, a més, que totes les jugadores exteriors hagin de jugar més minuts del que estava previst.