ACB

Ennuegats i sense recursos

Bàsquet. ACB. El Baxi Manresa no pot mantenir el seu inici prometedor (11-2), naufraga superat a partir del segon quart, s’enfonsa en el tercer i encaixa la quarta derrota seguida

El Baxi Manresa va rebre ahir una bona patacada al Nou Congost i va encaixar contra l’Iberostar Tenerife (61-81) la seva quarta derrota consecutiva en cinc jornades en un partit decebedor en què, a banda de la qualitat i l’amplitud de la banqueta rival, va pagar l’esforç del debut europeu. La segona unitat dels canaris, amb Santi Yusta (21 punts i 28 de valoració) omnipresent, i el poder anotador sota el cèrcol del pivot georgià Shermadini (18) van estripar el fràgil conjunt local, que va començar com els àngels i es va anar diluint a partir del segon quart.

El Baxi Manresa va sortir com un tifó, amb 3/3 en triples –dos de Pere Tomàs i un del retornat Toolson–, ràpides transicions ben conduïdes per Dani Pérez i domini del rebot d’atac. Amb tot plegat, va agafar ràpidament avantatge tot i haver començat perdent (0-2) i haver acumulat dues pèrdues en els dos primers atacs. Kravish contenia Shermadini en la pintura i tot eren flors i violes. Amb 11-2 –la màxima diferència local–, el tècnic visitant, Txus Vidorreta, va demanar un temps mort d’emergència. La defensa del seu equip era excessivament fràgil. Amb la segona unitat d’exteriors –Lundberg, Àlex López i, sobretot, Yusta–, intensos en defensa i encertats en atac, l’Iberostar es va despertar. Primer va anul·lar Pere Tomàs, pletòric amb 12 punts en els primers sis minuts, que ja no va anotar més en tot el partit. La millora visitant i la mala selecció i l’abús de llançament de triples del Manresa van igualar el partit (22-19) a pesar de l’excés de pilotes perdudes pels canaris.

El Tenerife va sortir com una piconadora en el segon quart, tant al davant com al darrere. Yuste va excel·lir en el triple i en les penetracions, i Shermadini es va apuntar al festí. El Manresa va fallar molts tirs i es va veure abocat a un màxim desavantatge d’onze punts (25-36), brutalment ennuegat en atac. Un triple de Dulkys va frenar la sagnia (31-38). El parcial de l’Iberostar –9-20– va fer mal: 31-38.

Els set punts seguits de Yusta en l’inici del tercer quart –una de dos, dos tirs lliures i un triple, per aquest ordre– no feien presagiar res de bo (33-46). Amb 34-49 i el màxim desavantatge fins a aquell moment, el conjunt de Pedro Martínez va reaccionat amb timidesa amb un parcial estèril de 6-0 gràcies a dues cistelles de Kravish i una de Baulet. Els triples d’Àlex López i el desgavell general local van desmentir la reacció: 43-63. Amb tot el peix venut, l’Iberostar va arribar a tenir un màxim marge de 26 punts (49-75). El Manresa va maquillar una mica el resultat amb el debut del pivot serbi Luka Mitrovic, que va tenir una actuació esperançadora en els minuts porqueria (5 punts). També cal significar el debut en l’ACB del júnior Marc Peñarroya, fill de Joan Peñarroya, que va tenir desimboltura per intentar-ho però no va estar fi en els tirs de camp (0/5).