ACB

El Barça desarma el Gran Canària al contraatac (89-75)

Bàsquet. L’equip blaugrana ha fet un pas endavant en defensa després de la represa i ha trencat l’equilibri de la primera part, que ha acabat en taules (43-43)

El Barça ha segellat la seva quarta victòria a la lliga ACB a costa de l’Herbalife Gran Canària, que ha resistit a la primera part, però en la segona ha sucumbit al pas endavant dels blaugrana en defensa i al seu joc de contraatac. Tot i les baixes en la direcció de joc, l’equip de Svetislav Pesic ha ofert un gran espectacle i en atac han destacat els 20 punts tant de Nikola Mirotic com de Brandon Davies. Després de la jornada de vaga de divendres, els grups d’animació del Barça, Sang Culé i els Dracs, s’han fet notar més que mai i han reclamat insistentment la independència i la llibertat dels presos polítics.

El primer quart ha tingut diferents alternatives. El Barça, amb Hanga de base titular, ha colpejat primer amb 5 punts consecutius de Mirotic. En el Gran Canària la connexió Harper-Okoye ha començat a rutllar i ha replicat amb 8 punts seguits (5-8). L’equip blaugrana no acabava d’ajustar la defensa i els canaris, més encertats en els triples, obrien una petita escletxa (14-19). Els blaugrana, amb Bolmaro i Davies en pista, han reaccionat i un triple en l’últim sospir de Kuric ha segellat un parcial de 9-0 per tancar els 10 primers minuts de joc amb 23-19. En el segon quart s’ha mantingut la mateixa tònica. El resultat era un estira-i-arronsa. El domini de Davies sota l’anella i l’efectivitat de Higgins i Kuric des del perímetre tornaven a donar avantatge al conjunt de Svestislav Pesic (36-31). Però l’Herbalife, sense complexos, replicava d’immediat. Omar Cook donava més ritme al seu equip i una jugada de 2+1 d’Oriol Paulí capgirava el resultat (36-38) després d’un parcial de 7-0. L’intercanvi de cops s’ha mantingut fins a l’equador que s’ha tancat amb taules (43-43).

L’equilibri s’ha trencat després de la represa. Okoye ha avançat els canaris amb un triple, però ha estat un miratge. El Barça ha fet un pas endavant en defensa, ha recuperat un munt de pilotes i no ha parat de fer cistelles fàcils en ràpides transicions. Higgins, Davies i Mirotic, que ha reaparegut després de força minuts de descans, han encarrilat la victòria amb un parcial de 29-12 (72-55). El Gran Canària ha fet un últim intent d’enganxar-se al partit (73-63) després d’un triple de Paulí, però Pesic ha demanat temps mort i la reacció ja no ha passat d’aquí. Amb el partit decidit, el tècnic blaugrana ha donat minuts de joc a Roland Smits i Sergi Martínez, s’ha arribat al final del temps reglamentari amb el resultat de 89-75.