ACB

Sentència al contraatac

Bàsquet. El Barça fa un pas endavant en defensa i posa fi a la resistència del Gran Canària en el tercer quart (29-12)

Al Barça, amb un exuberant repertori de joc ofensiu, se li reclamava un pas endavant en defensa. Ahir el va fer, si més no en el tercer quart (29-12), decisiu per trencar l’equilibri de la primer meitat (43-43), posar fi a la resistència del Gran Canària i segellar la quarta victòria en la lliga ACB. Fins ahir, la seva mitjana de punts encaixats per partit en la competició era de 88. En tot cas, l’equip de Svestislav Pesic, tot i els problemes en la posició de base, va tornar a oferir espectacle de primer nivell, amb Nikola Mirotic i Brandon Davies, amb 20 punts cadascun, com a principals referents ofensius. Després de la jornada de vaga de divendres, els grups d’animació del Barça, Sang Culé i els Dracs, es van fer notar més que mai i van reclamar insistentment la independència i la llibertat dels presos polítics. També es va veure al Palau Blaugrana el jugador francès del primer equip de futbol Antoine Griezmann.

El primer quart de partit va tenir diverses alternatives. El Barça, amb Hanga en la direcció de joc, va colpejar primer amb 5 punts consecutius de Mirotic. Al Gran Canària, la connexió Harper-Okoye va començar a rutllar i va replicar amb 8 punts seguits (5-8). L’equip blaugrana no acabava d’ajustar la defensa, i els canaris, més encertats en els triples, obrien una petita escletxa (14-19). Els blaugrana, amb les primeres rotacions i Bolmaro i Davies en pista, van reaccionar, i un triple en l’últim sospir de Kuric va segellar un parcial de 9-0 que va tancar els 10 primers minuts de joc amb 23-19. En el segon quart es va mantenir la mateixa tònica. El resultat era un estira-i-arronsa. El domini de Davies sota l’anella i l’efectivitat de Higgins i Kuric des del perímetre tornaven a donar avantatge al conjunt de Pesic (36-31). Però l’Herbalife, sense complexos, contestava de seguida. Omar Cook donava més ritme al seu equip i una jugada de 2+1 d’Oriol Paulí capgirava el resultat (36-38) després d’un parcial de 7-0. L’intercanvi de cops es va mantenir fins a l’equador, que es va tancar amb taules.

L’equilibri es va trencar després de la represa. El Barça va pressionar més en defensa, va recuperar un munt de pilotes i no va parar de fer cistelles fàcils en transicions ràpides. Higgins, Davies i Mirotic, que reapareixia després de força minuts de descans, van encarrilar la victòria amb un parcial de 29-12 (72-55). El Gran Canària va fer un últim intent d’enganxar-se al partit (73-63) després d’un triple de Paulí, però Pesic va demanar temps mort i la reacció ja no va passar d’aquí.

LA XIFRA

20
punts
van anotar Mirotic i Davies, els més efectius del Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)