Eurolliga

El llaç és a Polònia

L’Spar Citylift busca el primer triomf com a visitant en la màxima competició continental, a Gdynia (18 h) i contra un equip que encara no ha guanyat

L’Uni s’ha estrenat a casa amb el Sopron i ha guanyat a Salamanca

L’Spar Citylift té l’oportunitat d’inscriure aquesta tarda a Gdynia (18 h) un nou capítol en la seva curta i brillant trajectòria: el primer triomf com a visitant en l’Eurolliga. Un llaç a la més que productiva darrera setmana de l’Uni, que els darrers set dies ha guanyat el Sopron a Fontajau (64-58) en la màxima competició continental i l’Avenida a Würzburg (55-68) per quart cop en deu anys, i s’ha quedat sol al capdavant de la classificació de la lliga.

El rival, l’Arka Gdynia, és l’únic equip del grup que encara no ha guanyat cap partit en aquesta edició de l’Eurolliga. Almenys en la fase de grups perquè en la prèvia es va desfer, i de quina manera, del Botas amb un 72-88 a Ankara i un 84-75 a casa amb 32 de valoració de la seva referència, la bielorussa Maryia Papova (27 punts amb 12/15 de dos i 1/3 triples). Les poloneses lideren la seva lliga amb 6-0 de balanç i tot just juguen el seu segon partit de la fase davant el seu públic. En l’anterior, 73-77 contra el Latas (42-38 al descans). El Gdynia té, doncs, un compromís de vital importància perquè si guanya igualarà en el balanç les gironines, però si perd s’enfonsarà en la classificació amb 0-4.

Llançades

“Anímicament les victòries de la setmana passada són una injecció de moral important. I físicament comencem aquesta setmana força cansats, però anímicament l’equip està satisfet i és optimista amb el rendiment”, diu Èric Surís sobre la trajectòria del seu equip, a qui no es cansa de recordar la dificultat que comporta aixecar els braços, a Europa, jugant fora de casa i amb el sistema FIBA. “En totes les tres jornades només hi ha hagut dues victòries visitants i això ja indica que serà difícil”, assenyala. L’Spar Citylift arriba llançat a la cita, pels seus darrers resultats i perquè diumenge mateix va ser capaç d’imposar el seu guió de partit en un escenari molt hostil, en què rebia cops mentre el rival li carregava el rebot per impedir-li córrer. I tapant la via d’aigua al descans: de 10 a 4 ofensius concedits.

El tècnic gironí té present, per això, que l’equip no ha guanyat encara lluny de Fontajau en l’Eurolliga en el segon exercici de l’Uni en la competició, en el tercer desplaçament del curs i abans de l’aturada pels compromisos de les seleccions, després de la qual l’Spar Citylift afrontarà un calendari més benèvol quant a quilòmetres perquè quatre dels seus cinc següents partits són a casa.

“Si tenen el dia són un equip temible”, adverteix Èric Surís sobre el rival, del qual destaca la capacitat física i el tir de tres. En aquest darrer aspecte destaca l’australiana Bec Allen, amb més del 50% d’encert (11/21) i un 4/9 la setmana passada a Istanbul (68-48); a la pista on l’Uni va debutar aquest curs (86-82).

Tots els partits són importants: a casa ens hem de fer forts, i a fora, poder rascar una victòria seria una notícia meravellosa
Ens equivocarem si pensem que el Gdynia és la ventafocs del grup. Tots els equips, a l’Eurolliga, hi són per mèrits propis
Èric Surís
No han guanyat cap partit però no les podem menysprear. Han demostrat que poden fer un bon joc. Guanyar ens donaria més confiança
Són un equip jove però amb experiència i no serà gens fàcil. Haurem d’estar centrades
Tijana Andusic

Un escenari del tot diferent

La primera experiència gironina a l’Eurolliga va suposar el debut europeu de l’Uni. En els nou partits fora de casa, totes les derrotes van ser de 10 com a mínim i l’equip es va quedar per sota dels 50 punts en 5 dels 14 partits (57,5 de mitjana). Uns números que l’equip supera amb escreix en aquesta segona experiència a l’Eurolliga i després de tres anys a l’Eurocopa millorant sempre l’exercici anterior. De moment, 0-2 a fora amb la derrota més curta a Istanbul i quasi 75 punts.

2015/16

Nadejda - Spar Citylift 65-41

Castors Braine - Spar Citylift 73-60

Agü Spor- Spar Citylift 79-69

USK Praga - Spar Citylift 68-43

Wisla - Spar Citylift 54-46

Iekaterinburg - Spar Citylift 80-61

Bourges - Spar Citylift 68-47

2019/20

Fenerbahçe - Spar Citylift 86-82

Asvel Lió - Spar Citylift 89-67

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)