Eurolliga

A fora fa pujada

L’Spar Citylift no fa un bon partit a la pista del Gdynia i es queda amb les ganes de sumar la primera victòria a domicili tot i l’esforç final de les jugadores, que permet a Mendy gaudir d’un llançament de tres per remuntar

L’Spar Citylift va encaixar a la pista del Gdynia (71-69) la tercera derrota a l’Eurolliga en un partit en què Mendy va tenir un últim llançament triple per portar la victòria cap a Girona. Tot i que la pressió ambiental era inexistent, l’equip d’Èric Surís va tornar a comprovar la dificultat que suposa guanyar partits fora de casa a l’Eurolliga, tot i que el rival és presumptament la ventafocs del grup. L’Uni va tenir problemes per defensar l’australiana Bec Allen (23 punts) i el joc exterior de les locals, però tampoc va saber tancar el rebot. A més, va perdre Coulibaly per cinc faltes en els minuts finals i les pèrdues el van penalitzar constantment. Elonu (20 punts) va ser la més consistent sobre la pista.

Araújo va començar el partit marcant la línia de les gironines. Havia començat la temporada amb un 0 de 22 de triples però ahir va clavar els dos primers que va tenir i l’equip va arrancar amb un 0-8 que havia de servir per donar-li confiança. Però no va ser així. Les jugadores locals ben aviat van trobar el camí per trencar la defensa de Surís, la millor arma de l’Spar Citylift, i amb penetracions i cistelles senzilles van anar capgirant la dinàmica del duel. Només Elonu (8 punts en el primer quart) va acceptar el repte que va plantejar el Gdynia, que va completar en els últims instants un parcial de 13-0 gràcies al primer triple de Papova (19-14). Coulibaly va tenir problemes per tancar el rebot i en atac estàtic Laia Palau no va trobar bones passades per mantenir el ritme anotador dels primers minuts.

Mendy al rescat

El segon quart va començar també amb males vibracions. Kastanek va clavar dos triples seguits i les poloneses van aconseguir la seva màxima diferència (27-16) en uns minuts en què les gironines van atacar sense convicció. Surís va posar a la pista tot el seu arsenal ofensiu (Sykes, Mendy i Elonu) i l’equip finalment va veure la llum al final del túnel, tot i que continuava tenint problemes per lligar en curt Allen. Un dos més un en transició i un triple frontal de Mendy van col·locar l’equip dins el partit un altre cop (34-31) i abans del descans Sykes, molt activa, va aprofitar una assistència made in Palau perquè l’equip anés al vestidor amb bona cara (36-33).

La segona part es va convertir en una lluita constant de les gironines per trencar la dinàmica del duel ja que les poloneses, jugant totes per fora, sempre clavaven un triple en el moment que feia més mal o després d’agafar un rebot d’atac. Un llançament d’Allen, de fet, les va disparar en el marcador (61-51). Quedaven encara 9 minuts i les de Surís no van abaixar el cap, però van continuar sense poder córrer i anotar cistelles fàcils, un dèficit que tampoc Rosó Buch, ni de base ni d’escorta, va poder resoldre. En aquest escenari Surís va demanar pilotes a dins per a Coulibally, que quan estava fent més mal (62-59) va fer la cinquena falta. Un dos més un de Balintova i un contraatac de Greinacher van tornar a posar el partit costa amunt (67-61), però els triples de les poloneses no entraven i Mendy va empatar el partit (67-67) a 1:01 del final. Kastanek va respondre amb una bona penetració i després de tirs lliures anotats per Elonu i Balintova (a 3 segons) Surís va poder preparar l’última jugada en un temps mort. La pilota va anar a les mans de Mendy, que va buscar clarament el tir de tres. Sense fortuna.

LA DADA

10-18
Parcial
La remuntada de l’equip en els últims nou minuts no va ser suficient per capgirar el part
No hem pogut controlar Allen i elles ens han castigat des de fora sense fer gaire i durant el partit ens ha costat molt tancar el rebot
Èric Surís
Ha estat un partit molt físic i quan hem buscat jugades a dins els àrbitres han permès molt de contacte i això ens ha costat revertir-ho