FEB

Primer contratemps a casa

Bàsquet. LEB Plata. El recital de Sevillano (29 punts i 11 rebots) no evita la desfeta, tot i que els gironins mantenen el lideratge i les opcions de copa

B. GIRONA 64 CB PRAT 68

BÀSQUET GIRONA:Sàbat (5), Hester (6), Dijkstra (5), Sevillano (29) i Esteban (3) –cinc inicial–; Costa (2), Cosialls (2), Niang (4), Moreno (8). 21/41 en tirs de dos, 4/23 en triples (Sábat, Dijkstra, Sevillano i Esteban) i 10/14 en tirs lliures. 46 rebots (13 Hester), 11 assistències (5 Sàbat) i 78 de valoració (34 G. Sevillano).CB PRAT:Osayande (6), Saintel (9), Da Silva (10), Marzo (8) i Blanch (7) –cinc inicial–; Sesé (2), Parrado (15), Valle (6), Molins (5) i Cizmic. 26/51 en tirs de dos, 5/25 en triples (2 Marzo, 1 Saintel, Molins, Blanch) i 1/8 en tirs lliures. 34 rebots (9 Parrado), 8 assistències (5 Marzo) i 50 de valoració (13 Parrado).PARCIALS:14-18, 16-15 (30-33), 12-22 (42-55) i 22-13 (64-68).

La propera (23-11-19)

Albacete-Bàsquet Girona; La Roda-Pardinyes; Barça B-L’Hospitalet; Villarrobledo-Gran Canària; Múrcia-Benicarló; Prat-Menorca

El Bàsquet Girona va sumar, ahir, la segona derrota de la temporada i la primera a Fontajau, en aquest cas en el derbi català contra el CB Prat, que va trencar el partit en el tercer quart i va saber tancar-lo en el darrer minut (64-68).

El 6-6 d’inici ja va marcar la igualtat d’un partit en què els pratencs van avisar en el primer quart amb el 14-18 final, gràcies a l’aportació de Valle i Parrado. En el segon, Marc Blanch va aparèixer des del triple i Saintel va posar els punts, però una cistella de Víctor Moreno sobre la botzina va poder tancar la primera meitat amb un, encara obert, 30-33.

Va ser després de la represa quan va arribar la desfeta. Un parcial clau de 0-12, amb dos triples del base Carles Marzo (vuit punts seguits), va trencar el partit (33-45). A partir d’aquí, els d’Àlex Formento van remar sense encert (el 4/23 en triples no va ajudar), intentant sense èxit maquillar el mal tercer quart (42-55 final). Va ser en el darrer quan ho van aconseguir, amb un enorme Sevillano, culminant la remuntada a un minut i mig del final: 62-61. Però aquí es va acabar la benzina i un parcial de 0-7 va ser definitiu perquè els visitants s’emportessin el triomf, tot i el domini en el rebot local (12 captures més).

“Ens ha costat estar còmodes en l’inici i ells han portat la iniciativa. Anaven una pas per davant. Però les diferències no eren grans. En el tercer quart, ens han desbordat i ens hem bloquejat. S’ha de felicitar els jugadors perquè un altre equip s’hauria rendit i hauria abaixat els braços. Hem lluitat i hem canviat la tendència del partit fins a poc més d’un minut del final”, resumia, al final, Àlex Formento, que va destacar com a factors clau “el desencert i la manca de fluïdesa”. “Els tirs, que no eren dolents, no han entrat i això ens ha tret vitalitat”, va finalitzar.

LES FRASES

Ens ha costat estar còmodes en l’inici. Anaven un pas per davant. En el tercer quart, ens han desbordat i ens hem bloquejat
S’ha de felicitar els jugadors. Hem lluitat i hem canviat la tendència fins a un minut del final