FEB

Sevillano, MVP de la jornada, trenca el seu sostre

Bàsquet. L’aler del Bàsquet Girona (29 punts, 11 rebots i 34 de valoració) va fer el seu millor partit des que juga en la LEB Plata, però no va ser suficient per tombar el Prat a Fontajau

El badaloní Gerard Sevillano (1994) s’ha convertit no només en una peça cabdal en el Bàsquet Girona sinó en una de les revelacions de la LEB Plata i probablement en el millor aler de la competició. Dissabte, malgrat la dolorosa derrota a Fontajau contra el Prat, el jugador va trencar el seu sostre de valoració en la lliga (34), fet que li ha valgut la primera nominació com a jugador més valuós d’una jornada, el segon de l’equip que ho aconsegueix, després de Víctor Moreno.

Sevillano va anotar 29 punts, amb 10 de 14 tirs de 2, 11 rebots i 7 faltes forçades en un partit en què els jugadors exteriors no van veure cistella (4 de 23 triples). Tot i no ser un pivot ni tenir alçada per aspirar a ser-ho (1,96 m), el badaloní s’ha convertit en un dels grans rebotadors de la lliga, tercer amb 7,7 per partit, rere el seu company Hester, que continua liderant aquesta estadística (9,4), i el jugador del Gran Canària Khalifa Diop (7,7). El jugador del Girona és, a més, el cinquè més valorat del campionat (19,3). El seu entrenador, Àlex Formento, no ha dubtat a fer-lo jugar de 4 en determinades situacions al costat de Hester, que tot i no ser un pivot pur també s’ha col·locat de center en determinades situacions.

Sevillano ja va completar la temporada passada el seu millors curs a la LEB Plata a les files del Marín gallec. Va acabar el curs amb 11,1 punts, 6,6 rebots i 14,4 de valoració de mitjana jugant pràcticament 30 minuts per partit. En una entrevista a aquest diari l’aler va admetre fa unes setmanes que es trobava en el millor moment de la seva carrera. El seu rècord de valoració a la LEB Plata el tenia des de la segona jornada amb el Bàsquet Girona en el duel contra La Roda (25 punts i 11 rebots). En tots els partits del curs passat només una vegada a 30 en un duel contra l’Almansa. Amb el Marín (2017/18) va arribar fins als 37 quan l’equip gallec jugava en la lliga EBA.

Plantilla oberta

Tot i que el rendiment de l’equip és notable –líder del grup (8-2) i el cap de setmana que ve pot aconseguir la classificació per a la copa LEB Plata (28 de desembre)–, el club de Marc Gasol no descarta encara fitxar un reforç sobretot de cara a la segona fase, en què els millors equips de cada grup es jugaran l’ascens a la LEB Or i es preveu una igualtat màxima. La rotació habitual de Formento és de vuit jugadors –Sàbat, Moreno, Costa, Sevillano, Esteban, Hester, Cosialls i Dijkstra– amb presències més intermitents del pivot Niang, l’últim a arribar. L’equip encara té una plaça per fitxar un altre jugador nord-americà.

Campanya de voluntaris

El club va començar ahir una campanya de set dies –fins al 24 de novembre– per atraure les persones que vulguin contribuir a l’entitat de manera voluntària. El procés es pot fer a través del web del club.

REBOTS AL PODER

L’aler, d’1,96 m, és el tercer màxim rebotador de la lliga i el cinquè més valorat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)