FEB

L’enllumenat nadalenc

Bàsquet. L’Spar Citylift reprèn la competició aquest diumenge a Càceres amb la que ha de ser la seva gran estrella, Sonja Petrovic, comptant els dies que li falten per arribar a Girona

Sonja Petrovic (1,89 m 1989) va situar l’Spar Citylift en un lloc de referència en un àmbit global, amb el seu fitxatge per l’Uni al juny. L’alera pivot sèrbia, MVP de l’Eurolliga el 2018 i escollida en el cinc ideal de l’últim europeu –bronze– juntament amb Marta Xargay –or–, havia deixat el Dynamo de Kursk i, després del torneig de seleccions de l’estiu que acabava a Belgrad, es casava i passava per la sala d’operacions per fer net d’unes molèsties al genoll. La triple campiona de l’Eurolliga amb tres equips diferents (2009 Moscou, 2015 Praga i 2018 Kursk) va ser intervinguda al setembre i vol ser a Girona l’1 de desembre. “Té una trajectòria impressionant. Fa dotze anys que juga l’Eurolliga i ha jugat dotze finals a quatre”, va dir Marta Xargay en una entrevista a aquest diari a l’estiu, després de l’europeu qüestionada sobre el paper de la seva amiga, a qui va aconsellar venir a Girona en una operació en què també va intervenir Laia Palau –totes tres van guanyar l’Eurolliga juntes a Praga.

Sonja Petrovic es recupera de la intervenció al seu país i ara només està en espera de tenir el seu visat en regla per venir.

Entitat

L’Uni torna a la competició diumenge al migdia a Càceres. I dimecres comença la febrada nadalenca amb el Dynamo de Kursk de Marta Xargay i Roberto Íñiguez, l’entrenador amb què l’Spar Citylift va guanyar la seva primera lliga. Serà el segon cop que la gironina jugui a Fontajau des que va deixar l’Avenida el 2015. Hi va venir el febrer del 2016 també en la màxima competició continental, amb el Praga (54-52) i amb Laia Palau dirigint l’equip txec. Aquest duel europeu és tot just el segon del curs a Fontajau i el primer dels quatre que té l’Uni (1-3 de balanç) en les cinc pròximes jornades.

El següent rival a casa serà el Lattes, el 12 de desembre, després del quart desplaçament de l’Spar Citylift, a Schio en el que serà el desè intent de l’Uni de guanyar com a visitant en l’Eurolliga (5 desembre). El concentrat de partits d’entitat a Girona es completa amb els dos primers duels de la segona volta, el 19 de desembre amb el Fenerbahçe (86-82 a l’octubre) i el 9 de gener amb el Lió (89-67).

En la lliga, l’Uni ha de conservar el primer lloc (7-1) per ser cap de sèrie en la copa, contra rivals assequibles i a casa –el Mann-Filter (2 victòries) l’1 de desembre i el Bembibre (1) el 15– i desplaçaments més complicats després del d’aquest cap de setmana perquè són a Tenerife (8 desembre) i a la Seu d’Urgell (21), abans de començar la segona volta a València (28).

LA DADA

4
partits
a Fontajau té l’Uni en les pròximes cinc jornades de l’Eurolliga. El primer, el dimecres 27.

El mercat no s’ha aturat en la finestra FIBA

Un dels equips que ve a Fontajau aquest desembre, el Fenerbahçe (dia 19), ho farà amb la novetat en la seva plantilla de Laura Nichols (1,89 m 1989), que havia començat el curs al Nadejda rus. També ha arribat a Turquia en aquesta aturada per les seleccions la pivot alta belga Ann Wauters (1,94 m 1980), una de les opcions que s’havia plantejat l’Spar Citylift aquest estiu per reforçar el seu joc interior. La llegendària jugadora torna al Kayseri, el cinquè de la lliga turca. En la Lliga Femenina, el Guipúscoa ha fitxat la base Joyce Cousseins-Smith (1,65 m 1988) amb experiència a l’Eurolliga i l’Eurocopa i que surt per primer cop cap a una lliga que no és la francesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)