FEB

El Girona apallissa La Roda (94-61) en un últim quart apoteòsic

Bàsquet.

El Bàsquet Girona manté el lideratge a la LEB Plata després d’una victòria a Fontajau contra La Roda, que ha plantat cara, això sí, durant 30 minuts. El partit s’ha trencat en l’últim quart gràcies als triples de Moreno (19 punts), màxim anotador d’un partit que ha acabat en festival.

Els visitants tenien una idea clara al principi de com frenar els gironins. En atac ha concentrat tota la seva força en el joc interior i en carregar el rebot de la ma del poderós Elechi i de Krajina i en defensa ha combinat el marcatge individual amb canvis a zona 2-1-2 que ha deixat l’equip de Formento sense el controlar el joc. La posada en escena de Hester (8 punts en els primers minuts) i els triples de Dijkstra i Moreno han mantingut el partit igualat però el Girona mai ha estat còmode i s’ha vist en els minuts finals del primer quart (20-26).

En el segon el debutant Herbert, que portava pocs minuts en pista, ha clavat dos triples seguits, Sergi Costa l’ha acompanyat amb dues accions brillants i l’equip s’ha posat per primer cop per davant (29-28). Els visitants no s’han atabalat. Elechi ha continuat dominant sota els cèrcols (17 punts i 5 rebots) i la defensa zonal, cada vegada més assentada, ha continuat donant maldecaps als gironins, que tampoc tenien el dia des dels tirs lliures (1/6). L’equip, sense ritme, ha sobreviscut amb accions individuals esperant temps millors (40-40).

Els primers minuts del tercer quart Krajina ha estat un malson. La Roda ha recuperat la màxima diferència (47-51), però el Girona, sense encert, ha sabut lluitar fins que un triple en transició de Sàbat (52-34) ha canviat la dinàmica. El convidat inesperat ha estat Niang, que amb una esmaixada tremenda i un tap galàctic, que ha anat a parar a mans de Moreno, ha propiciat que l’equip entrés als últims minuts amb la seva màxima diferència (61-55).

Els visitants han saltat amb mala cara al parquet a l’últim quart i ho han pagat car. Moreno (3) i Esteban han clavat quatre triples gairebé seguits i en un tres i no res la diferència s’ha disparat (75-57). El Girona ha continuat defensant fort contra un rival trencat i l’afició ha gaudit dels millors minuts de la tarda amb triples i jugades espectaculars, sobretot el triple final sobre la botzina de Graham.