ACB

A un segon del miracle

ACB. Buford perd la darrera pilota per guanyar després que la Penya remuntés 23 punts a Vitòria (66-43); la feina de la segona unitat (Dimitrijevic, Ventura, Buford, Morgan i Kanter), clau

La Penya va veure tallada la seva ratxa de set victòries consecutives i va desaprofitar una ocasió d’or per guanyar a la pista del Baskonia, on perd des del 2012. A les baixes ja conegudes de Granger i Garino, els vitorians hi van haver d’afegir la de Vildoza. Tot i que els de Carles Duran van saltar a la pista massa tous, un dèficit clamorós si es vol guanyar en una pista tan complicada com el Fernando Buesa Arena, van ser capaços d’aixecar un desavantatge de 23 punts (66-43) i d’avançar-se en l’últim minut després d’un triple de Prepelic (84-86). Però l’aparició de Shengelia, exercint d’estrella, va ser determinant, ja que va assumir la responsabilitat ofensiva en el darrer quart i, amb els vitorians ofegats pels dubtes, el georgià va anotar un triple decisiu (87-86). En un final a cara o creu, Henry va perdre la pilota i en 6 segons Prepelic la va agafar, va superar el mig del camp i la va passar a Buford, que, en voler-la donar a Harangody, va veure com Shields la hi interceptava.

La posada en escena del Joventut no va ser prou agressiva contra un equip d’Eurolliga i el Baskonia va castigar amb una sortida fulminant (18-6). Els verd-i-negres no estaven fluids en atac i, sobretot al darrere, l’equip feia aigües per tots costats. Una recuperació de Shengelia situava la màxima del matx (23-9) quan debutava l’ex-València Sergi García, l’últim fitxatge vitorià. Una nova pèrdua en primera línia va fer que s’arribés al final del primer quart 16 punts per sota (25-9). Al final del primer període, la valoració ho deia tot: 31-4. Un altre triple de Janning i un 2+1 de Henry van situar la màxima del matx perdent de 22 punts (36-14).

Metamorfosi total

Quan més grogui estava, la Penya va créixer en defensa i en atac, i va trobar el talent i l’espectacle de Prepelic, que va anotar 12 punts seguits en tres minuts i va situar l’equip a només sis punts (39-33) 2:03 abans del descans. Els vitorians, però, van fer un 5-0 final i van arribar al descans 44-35.

En el segon temps semblava que els vitorians trencaven el matx, ja que van agafar 23 punts (66-43). Però amb la segona unitat a la pista –Dimitrijevic, Ventura, Buford, Morgan i Kanter– va augmentar la intensitat i va canviar totalment el partit. El Baskonia, amb tres triples seguits de Harangody, es va veure ofegat, i Prepelic va entrar per sentenciar. Ho va fer amb un triple (84-86), però quan el miracle semblava possible va aparèixer Shengelia per enfonsar la Penya, i Buford en l’última acció no va aprofitar la pilota guanyadora.

EN 48 HORES ES JUGA SER EN EL TOP 16

La Penya es jugarà dimecres al Palau Olímpic (20.45 h) el seu futur en l’Eurocup en el partit que jugarà contra l’Unics Kazan rus. El rival verd-i-negre va guanyar l’Stelmet Gora (86-73) i ocupa la cinquena posició en la VTB, amb un balanç de 6-4. El Joventut arriba aquest migdia a Badalona i demà farà doble sessió d’entrenament per preparar el matx.

ELS VESTIDORS

Estic satisfet de la reacció de l’equip i per jugadors com Ventura i Kanter, però no és suficient; volia guanyar
Carles Duran
La feina de la segona unitat ha estat increïble, ens ha fet creure en el triomf. Som un equip en majúscules
Klemen Prepelic
No podem anar a una pista com la del Baskonia ni enlloc fent els 25 primers minuts que hem fet sense posar-hi tot el que cal a pista
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)