Europeu

Festival ofensiu del Baxi, que continua en estat de gràcia a Europa (102-121)

Bàsquet.

El Baxi Manresa ha fet un pas de gegant per superar la primera fase de la Champions amb una victòria a la pista del Torun, que ha anat acompanyada d’una exhibició ofensiva que serà difícil d’oblidar. De fet, l’equip ha batut el seu rècord de triples en un partit oficial (19) amb Dulkys (6/9), Magarity (4/6), Toolson (3/3), Dani Pérez (3/5) i Nelson (3/6) especialment encertats contra un rival que ha defensat poc i malament.

El partit ha començat amb un triple de Dulkys, un bon senyal del que vindria al darrera. El nigerià Aminu ha estat imparable en atac en els primers minuts, però els polonesos han estat impotents, com ho hauria estat qualsevol altre equip davant l’allau de triples dels manresans. En el primer quart entre Dulkys (4 de 5) i Toolson (2 de 2) han fet inútil qualsevol resposta dels locals, un equip ultra ofensiu que ha buscat sempre el camí més recte cap a la cistella rival.

Dani Pérez s’ha afegit en el segon quart al recital de triples dels exteriors (3 de 4) i al costat de Vaulet, que ha fet el que ha volgut amb els seu defensor, ha permès que els de Pedro Martínez aconseguissin la seva màxima diferència (31-41). Dulkys i Toolson han continuat clavant triples i tot i que el joc ofensiu dels locals ha continuat rutllant amb els exteriors Hornsby i Wright trobant cistelles fàcils, els polonesos no han pogut igualar el brutal encert dels catalans. Vaulet ha acabat el quart amb un coast to coast que ha definit perfectament la indolència defensiva dels locals.

El festival ha continuat en el tercer quart amb Magarity agafant el relleu dels exteriors (4 de 5 triples) i amb l’equip fent un pas endavant en defensa. Una penetració de Nelson ha suposat la màxima diferència (76-93) en plena orgia ofensiva. Només Hornsby mantenia el tipus en el Torun. Ell mateix ha intentat aixecar el seu equip en l’últim quart amb bones accions (93-103) però un triple, com no, de Nelson i un contraatac de Kravish han tornat a disparar la diferència. El mateix Nelson ha acabat fent el triple número 19, nou rècord del club.