Europeu

Una victòria de rècord

Bàsquet. El Baxi Manresa fa a la pista del Torun una altra exhibició a la Champions batent els seus rècords de triples (19) i d’assistències (41)

PC TORUN 102 BAXI 121

POLSKI CUKIER TORUN:Hornsby (23), Cel (9), Ratajczak, Wright (14), Aminu (19) –cinc inicial–, Grochowski (1), Diduszko (2), Weaver (8), Perka (6), Schenk (9), Kulig (11). 7/21 triples (2 Hornsby, 2 Perka, 2 Kulig, 1 Schenk). 15/22 tirs lliures. 25 rebots. 28 assistències. 114 valoració.BAXI MANRESA:Toolson (11), Nelson (15), Magarity (20), Dulkys (2), Kravish (18) –cinc inicial–, ôrrit, Jou (2), Sima (5), Mitrovic (3), Vaulet (16) i Pérez (11). 19/31 triples (6 Dulkys, 4 Magarity, 3 Toolson, 3 Nelson, 3 Pérez). 29 rebots (5 Kravish). 41 assistències (11 Pérez). 155 valoració (26 Kravish).PARCIALS:29-31, 30-34, 22-31 i 21-24.

La propera (17-12-19)

Lietkabelis-Baxi; Cukier Unet Holot-Oostende; Estrasburg-Torun; Sassari-Türk Telekom

El Baxi Manresa va fer un pas de gegant per superar la primera fase de la Champions amb una victòria a la pista del Torun, que va anar acompanyada d’una exhibició ofensiva que serà difícil d’oblidar. L’equip va batre el seu rècord de triples en un partit oficial (19/31) i el d’assistències (41) contra un rival que va defensar poc i malament.

El partit va començar amb un triple de Dulkys, tot un avís a navegants. El center nigerià Aminu va ser l’argument dels locals en atac en els primers minuts, però van ser impotents, com ho hauria estat qualsevol altre equip, davant l’allau de triples. En el primer quart entre Dulkys (4/5) i Toolson (2/2) van fet inútil qualsevol resposta dels locals, un equip ultraofensiu que va buscar sempre el camí més recte cap a la cistella rival.

Dani Pérez es va afegir en el segon quart al recital de triples dels exteriors (3/4) i al costat de Vaulet, que va fer el que va voler amb el seu defensor, va permetre que els de Pedro Martínez aconseguissin la seva màxima diferència (31-41).

Dulkys i Toolson van continuar clavant triples i tot i que el joc ofensiu dels locals va continuar rutllant amb els exteriors Hornsby i Wright trobant cistelles fàcils, els polonesos no van poder igualar el brutal encert dels catalans. Vaulet va acabar el quart amb un coast to coast que va definir perfectament la indolència defensiva dels locals (59-65).

El festival va continuar en el tercer quart amb Magarity agafant el relleu dels exteriors (4/5 triples) i amb l’equip fent un pas endavant en defensa. Una penetració de Nelson va suposar la màxima diferència (76-93) en plena orgia ofensiva. Només Hornsby va mantenir el tipus en el Torun. Ell mateix va intentar aixecar el seu equip en l’últim quart amb bones accions (93-103), però un triple, és clar, de Nelson i un contraatac de Kravish van tornar a disparar la diferència. El mateix Nelson va clavar el triple 19.