ACB

Un derbi que es recordarà

ACB. El Baxi Manresa remunta un 102-95 en els últims dos minuts de la pròrroga i enfonsa el Joventut

El Baxi Manresa ho va tornar a fer. Sembla que busqui el “cada dia més difícil”. Si contra el Bilbao i el Múrcia va guanyar dos partits que tenia gairebé perduts, ahir va ser capaç d’aixecar un derbi que semblava que no tenia cap possibilitat. Quan faltaven 2:03 minuts per al final, perdia de set punts (102-95).

I amb fe, molta fe, va acabar silenciant un Palau Olímpic que va quedar incrèdul davant d’una circumstància que passa una vegada de cada mil. La Penya no va rematar el matx en les diverses ocasions que va tenir per fer-ho, i quan perdones tantes vegades s’acaba pagant. Els manresans ho van aprofitar en un final que va semblar una partida d’escacs, en què Pedro Martínez va saber jugar les seves cartes. Sobretot la d’un Ryan Toolson que va establir el seu sostre d’aquest curs, però segurament no se’l va desgastar prou en defensa, i va arribar, tot i la pròrroga, força bé i amb només una falta personal. La Penya mai va tenir regularitat ni continuïtat en el joc, i la sort puntal, com la cistella d’Omic 11 segons abans del final, al límit de la possessió, bombejant la pilota i des de quatre metres, no va poder ser aprofitada per un equip que va perdonar. Fins al punt que, quan la Penya guanyava d’11 punts (57-46), el Baxi Manresa va saber reaccionar immediatament amb un 0-11 (57-57).

A partir d’aquí, gran direcció de Dani Pérez, tot i la defensa que s’havia plantejat per dificultar-li la direcció (12 punts i 10 assistències), bons minuts de Kravich i Vaulet i fe, molta fe. Els manresans agafen oxigen per sortir de la zona de descens, mentre que la Penya veu com se li complica el camí cap a la copa perquè diumenge rep el Barça, va a Andorra i a València i rebrà el Múrcia. El que és indubtable és que el derbi d’ahir és dels que es recordaran en el futur.

ELS VESTIDORS

Hem perdonat en la pròrroga amb un triple de Ventura i un tir de sota de Xabi, i el Manresa ho ha aprofitat
Carles Duran

EL SOSTRE DE TOOLSON

Ha estat una victòria de fe i èpica, perquè en certs moments el partit estava perdut
Pedro Martínez
25
punts
eren el rècord aquest curs de Toolson, contra l’Obradoiro. Ahir en va fer 30.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)