ACB

La defensa no funciona

ACB. El Barça perd el primer partit davant de la seva afició en la lliga contra un Unicaja que mostra el seu encert en atac i s’aprofita dels moments de mal joc dels locals

El Barça va perdre el primer partit davant de la seva afició en la lliga ACB en caure inesperadament, per 95-105, contra l’Unicaja de Màlaga. En aquesta temporada només el CSKA Moscou havia aconseguit la victòria al Palau Blaugrana, i havia estat en l’Eurolliga. Els blaugrana no van estar encertats en defensa i van encaixar més de cent punts; quan ho van voler solucionar en atac amb triples, tampoc van trobar la cistella i van acabar amb només 6 triples anotats de 30 intents des de la línia de tres punts.

En el primer quart, l’Unicaja ja va començar a mostrar que seria un rival complicat, i malgrat el 2-0 inicial dels blaugrana, ràpidament va agafar cinc punts d’avantatge i es va mantenir a davant en el marcador fins al final dels primers deu minuts, amb el 26-27. En el segon quart, Nikola Mirotic i Ante Tomic van començar a funcionar en atac, van situar els blaugrana a davant en el marcador (33-32) i van aconseguir set punts d’avantatge (48-41) després d’un parcial de 7-0. Els malaguenys continuaven lluitant i van arribar al descans amb cinc punts de desavantatge (56-51).

L’inici del tercer període dels blaugrana va ser molt dolent, van encaixar un parcial de 0-7 i l’Unicaja es va tornar a situar a davant (56-58). Després de més de tres minuts sense anotar, el Barça ho va tornar a fer i va tornar a dominar en el marcador (61-58), però no va dominar el partit. Els visitants, amb un Josh Adams encertat –va fer 19 punts–, es van tornar a posar a davant al final del tercer quart amb un triple final (74-76).

Un 0-15 en contra

El desastre blaugrana es va culminar en l’inici dels últims deu minuts. El Barça va quedar encallat en els 74 punts, mentre que els malaguenys van anar anotant i van aconseguir un parcial de 0-15 entre els dos períodes (del 74-71 al 74-86). Uns minuts després, els blaugrana van arribar a perdre de 13 punts, 79-92 a sis minuts del final. Malgrat els esforços de Nikola Mirotic –17 punts– i Ante Tomic –20–, els blaugrana no van poder capgirar el partit. En els darrers minuts van fallar diversos atacs i van continuar sense trobar l’encaix en defensa. L’Unicaja va saber mantenir la serenitat en els darrers minuts i va evitar que els Barça pogués acostar-se en el marcador per aspirar a la victòria. Els malaguenys es van emportar la victòria per deu punts: 95-105.

ELS PROTAGONISTES

No es pot parlar de defensa. Hem estat un pas per darrere. S’ha de respectar l’Unicaja, que ha jugat un gran partit
Svetislav Pesic
Últimament som un altre equip ofensivament. Hem estat concentrats en el nostre pla de joc i ha sortit bé
Luis Casimiro
6/30
anotats.
Els blaugrana van intentar solucionar el partit amb tirs de tres punts i no se’n van sortir.

Jugarà quatre partits en només vuit dies

El Barça haurà de tornar a fer un esforç físic important en els pròxims dies, ja que comptant el que va disputar ahir, jugarà quatre partits en vuit dies de dues competicions importants i en les quals està lluitant per ser el líder de la classificació. Ahir va jugar el partit de la tretzena jornada de l’ACB contra l’Unicaja i demà jugarà la catorzena de l’Eurolliga, també a casa, contra l’Asvel Villeurbanne. El divendres dia 20 es desplaçarà a Alemanya per enfrontar-se amb el Bayern Munic en la quinzena jornada de l’Eurolliga, i tancarà la setmana, diumenge, visitant la pista del Joventut de Badalona en el derbi català de la catorzena jornada de la lliga ACB.