Més bàsquet

El Baxi Manresa s’exhibeix contra l’Estrasburg (92-68)

Bàsquet. FIBA Champions League. L’equip bagenc s’imposa al seu rival en totes les facetes del joc i fins i tot li arrabassa el ‘basket-average’ de l’anada (81-63)

El Baxi Manresa continua en ratxa i té pràcticament a tocar l’accés a la fase següent de la FIBA Champions League després de sumar la setena victòria a costa de l’Estrasburg (92-68). Tot i l’absència d’un base pur, l’equip de Pedro Martínez ha ofert una exhibició en tota regla al Nou Congost i fins i tot ha estat capaç de superar el basket-average respecte al conjunt alsacià (81-63), que s’ha vist superat en totes les facetes del joc.

L’equip bagenc ha començat molt endollat i amb tres triples consecutius ––dos de Dulkys i un de Nelson– ha pres la iniciativa amb un parcial de 11-3. La bona defensa local provocava diverses pèrdues de pilota del conjunt alsacià. L’Estrasburg s’ha refet amb ràpides transicions, però el Manresa ha sabut mantenir l’avantatge amb un triple final de Vaulet (20-12). En el segon quart s’ha mantingut la mateixa dinàmica. Tot i alguns minuts de desencert manresà, un triple de Tomàs ha ampliat la diferència fins als 16 punts (34-18). L’Estrasburg abusava de les accions individuals i tot i una certa anarquia ha pogut arribar al descans amb un parcial de 39-27 gràcies a l’encert de Gabe York (10 punts a la primera meitat), el seu jugador de referència.

El tercer quart ha estat un festival manresà. Dulkys ha continuat inspirat de cara a cistella, i Toolson i Sakho s’han afegit a la festa per segellar un parcial de 29-17 (68-44) que ampliava les diferències fins més enllà dels vint punts. Amb el partit decidit, el darrer quart s’ha convertit en un intercanvi de cistelles, sense defenses, i el Manresa ha sabut conservar l’avantatge fins al 92-68 final. El joc de l’equip bagenc ha estat tota una exhibició coral i els punts han estat molt repartits. En tot cas, els màxims anotadors han estat Dulkys i Nelson, amb 15 punts cadascun, i Jou i Baez, amb 13.