Eurolliga

L’instint assassí de Larkin és un malson de nou

Eurolliga. El base executa el Barça amb 26 punts i 35 de valoració en un final on els de Pesic no rematen la feina quan dominaven 75-68 a 3:55 minuts per acabar

Tot i que queda molta Eurolliga i tot i que el Barça va mantenir el bàsquet-average -van vèncer a Istambul de 10 punts on no va jugar Larkin- els de Pesic ja saben que els queda encara camí per recórrer. L’Efes li treu dues victòries però sobretot va mostrar com s’ha de jugar a aquest nivell i la quantitat de jugadors de talent que tenen per fer-ho. Ja ho van demostrar el curs passat eliminant el Barça a quarts i són clars favorits a la final a quatre tot i tenir un entrenador, Ataman, pol·lifacètic i impresentable en molts moments. El Barça no va saber rematar la feina a quatre minuts pel final (75-68) i Singleton però sobretot Larkin va executar el Barça amb una nova exhibició: 26 punts i 35 de valoració.

Abans del matx Mirotic va rebre el guardó d’MVP del mes de desembre de mans de Juan Carlos Navarro. L’Efes va començar el matx amb l’exblaugrana Cris Singleton, xiulat en la presentació, en el cinc titular, amb Micic lesionat a la banqueta i amb el president del Barça Josep Maria Bartomeu a la llotja.

El matx va començar amb un Larkin desfermat que va liderar els turcs i va carregar amb dues faltes a Hanga en cinc minuts. L’Efes va agafar un màxim avantatge de 10 punts (12-22) i va aparèixer a escena Delaney, sortint des de la banqueta, per fer 5/6 triples i posar els blaugrana per davant (32-31). Els blaugrana però no van poder frenar Larkin ni Simon (35-43) però cinc punts de Ribas ho va deixar tot obert al descans (42-45).

Al segon temps semblava que l’Efes obria forat amb tres triples seguits (54-62) però va aparèixer a escena Kuric que amb tres triples seguits en un minut va liderar un parcial de 14-0 que semblava la sentencia (75-68). Però l’Efes va mostrar que sap jugar finals d’infart, que sap conviure amb situacions límit. Dos triples increïbles de Peters per empatar (79-79) i de Singleton buscant la falta per posar els seus per davant (79-82) van marcar el camí. Larkin va rematar la feina amb quatre tirs lliures i amb Davies, que havia fet els 16 punts del Barça al tercer quart a la banqueta, i sense bones preses de decisions en atac. La setmana vinent, doble jornada.

LA DADA

3er
partit
va va jugar ahir l’exBarça Adrien Moerman després de la lesió que va tenir i que el va deixar fora del Mundial amb França

Demostrem que sóm un equip mentalment fort i els triples de Singleton i Peters del final són d’un nivell top
Shane Larkin
Els grans han d estar preparats per guanyar. En l’últim esforç hem baixat el cap; no hem tingut segones opcions

Davies fa els 16 punts del Barça al tercer quart

La dada més increïble del partit va ser que en el tercer quart el Barça va anotar 16 punts i tots els va anotar el nord-americà Brandon Davies, que al descans només havia anotat quatre punts (dos a cada quart). El pivot blaugrana va superar ahir la xifra dels 1.000 punts a l’Eurolliga defensant la samarreta del Barça i del Zalgiris. No va jugar al darrer quart...