Eurolliga

Tercera derrota consecutiva en l’Eurolliga

El Barça cau a la pista del Maccabi i baixa dues posicions en la classificació

Els blaugrana van fer un bon primer quart i després van anar més a remolc

El Barça va encaixar la tercera derrota consecutiva en l’Eurolliga en perdre per 92-85 a la pista del Maccabi. Els blaugrana van fer un bon primer quart, però a partir del segon els israelians es van avançar i van arribar a tenir un avantatge de 12 punts quan faltaven tres minuts per al final. El Barça va fer la seva enèsima reacció en el partit i es va situar a només tres punts a un minut del final, però va tornar a cometre massa errors i va tornar a perdre. Amb aquesta nova derrota, el conjunt blaugrana és superat pel mateix conjunt israelià i pel CSKA en la classificació, tot i que estan empatats a tretze victòries i sis derrotes.

El Barça va fer un bon primer quart, fins i tot va començar anotant, però el Maccabi va fer un parcial de 6-0 i el partit es va anivellar. Els blaugrana es van avançar de cinc punts, 15-20 en el minut 8, i van arribar a tenir nou punts de marge (18-27), tot i que es va arribar al descans amb un 20-27 al seu favor, set punts amunt. El segon període va ser tota una altra història. En els primers minuts, els israelians van anotar tres triples consecutius i es van avançar (33-32). Nikola Mirotic i Cory Higgin van mantenir el Barça amb un resultat ajustat i es va arribar a un 41-41 quan faltava 1:40 per al descans. En aquest darrer tram de la primera meitat, Scottie Wilbekin va ser un malson per al Barça i, anotant dos tirs lliures per una antiesportiva i un triple, el Maccabi va arribar al descans amb el 48-41, set punts amunt, i un parcial de 28-14.

Reaccions inútils

En l’inici de la segona meitat, els blaugrana es van tornar a acostar amb un parcial de 0-7 (50-48), van aconseguir mantenir el partit anivellat i van empatar en el minut 28, 56-56. L’encert en els triples dels locals va continuar i el Maccabi es va tornar a distanciar, 65-57 al final del tercer quart. Un nou triple dels israelians a l’inici dels darrers deu minuts els va situar amb un màxim avantatge d’onze punts, i va arribar una nova reacció del Barça. Va fer un parcial de 0-9 amb tres triples de manera consecutiva i els va deixar a només tres punts en el minut 34, 71-68. El joc dels blaugrana no tenia continuïtat i els israelians es van tornar a escapar, aquest cop fins als dotze punts, 84-72, la màxima diferència, quan faltaven tres minuts per al final. El Barça va tornar a entrar en el partit i va pensar que la victòria era possible amb el 85-82 a un minut del final. Però no va ser així i va encaixar la tercera derrota consecutiva a Europa.

LA DADA

50
per cent
de triples va fer el Maccabi durant el partit, amb 14 triples anotats dels 28 que va intentar.
La valoració dels dos equips és la mateixa. Crec que hem jugat un bon partit contra un bon equip que tenia molta confiança
Hem tingut disset pèrdues de pilota i aquest ha estat el gran problema. Hem tingut bons percentatges
Svetislav Pesic
Crec que després del primer quart la nostra defensa ha estat molt millor i hem pogut aturar els seus atacs