Eurolliga

L’Spar Citylift no se’n surt a Sopron (66-56)

Eurolliga. L’Uni, que perdia de 21 al descans (42-21) i ho ha arribat a fer de 28 al darrer quart (62-34) ha reaccionat al darrer quart amb un parcial de 4-20 els darrers set minuts

La tercera derrota seguida en l’Eurolliga, la tercera en una setmana comptant la de lliga femenina diumenge a casa, deixa l’Spar Citylift cuer del seu grup a la competició europea empatat a tres triomfs amb el Gdynia, que dijous que ve visita l’Uni a Fontajau. L’equip gironí ha ofert una mala imatge a la pista del Sopron, a qui havia superat per 64-58 quan les hongareses duien dos triomfs i avui tot just han sumat el quart. Només la reacció al final, amb un parcial de 4-20, ha permès veure que l’equip se’n pot sortir.

A remolc

Quan Èric Surís ha demanat temps mort a 5:33 per acabar el primer quart amb 12-5 només Vasic havia anotat (empat a 3 de tres i a 5 de dos) i, després, Araújo s’hi ha afegit també amb triple i de dos (15-10). Les pèrdues (8 al primer quart) condicionaven l’atac de l’Uni, tou al darrere amb 4/8 triples encaixats (3/4 January) amb dues faltes al primer parcial. La primera a 2:47 de Xargay –jugant de base– i la segona en el dos més un de Dupree (23-12).

El segon quart ha estat encara pitjor per a l’Spar Citylift, que marxava al descans 42-21 després de la tècnica a Laia Palau a 14 segons per acabar, 49-15 en valoració –Coulibaly, Mendy, Palau i Xargay en negatiu– amb 15 pilotes perdudes de l’Uni. La primera cistella en joc l’havia fet Elonu assistida per Palau a 7:10 (25-15) i, la segona, també ella a passada de Vasic a 4:12 (32-17). Només Vasic ha encistellat després: 34-19 i 36-21 de tir lliure mentre la sèrbia del Sopron, Brooks, s’enfilava als 14 punts amb el tir lliure de la tècnica després que Fegyverneky li ha fes cinc punts seguits a Laia Palau (39-21 amb addicional i 41-21).

Ni això

Si la intenció de l’Spar Citylift era que la segona meitat anés ràpid, ni això ha aconseguit. Un problema en el marcador ha endarrerit l’inici del tercer quart més de deu minuts i, després, Sorpon ha entrat en bonus en menys de tres minuts. Mima (42-23), Elonu (44-26) i Andusic d’ofensiu (44-28) han baixat la diferència, que tornaria a créixer amb la quarta de Laia , triple de Crvendakic (47-28) i cistelles fàcils de les exteriors locals, contrarestades amb una de Mendy (49-30). Dupree, en suspensió, establia la màxima de 23 al tercer quart i de 25 a l’inici del darrer (55-30).

El segon triple de Crvendakic i de nou Dupree feien que la diferència s’acostés als 30 (62-34), amb els tirs lliures de Coulibaly com a únic argument ofensiu.

L’orgull gironí

La primera cistella l’ha anotat Mendy (62-36) després de més de tres minuts i, i temps mort de Surís. I entre el triple de Laia i els tirs lliures de Vasic l’orgull de l’equip ha permès obrir un parcial que amb triple de Mendy i tir lliure de Palau seria de 0-9 (62-45). La reacció gironina s’ha enfilat al 2-15 i amb el triple de Mendy a menys de 20 segons el marcador s’ha tancat amb el 66-56.