ACB

Heurtel s’uneix a la família

ACB. El base francès reapareix amb un triomf contra el cuer en un Barça sense Mirotic, Higgins i Delaney

El Barça es va desfer del cuer de la lliga, el Betis, al Palau en el retorn d’Heurtel (11 punts i 6 assistències), que va jugar el seu primer partit de la temporada després de la lesió que es va fer al genoll a l’estiu. Higgins era baixa per un esquinç al turmell però Pesic, a més, va donar descans a Mirotic i Delaney, dos dels components de la plantilla més carregats de partits i minuts. Kuric (17 punts) va ser el jugador amb les idees més clares en un duel que no es va desencallar fins al darrer quart. El triomf obliga el Madrid a guanyar avui a la pista del Baxi si vol mantenir el lideratge a l’ACB.

El partit va començar amb bon ritme per part dels dos equips. El Barça, amb Kuric inspirat, va anar per feina tot i que Slaughter i Conger van exhibir el seu talent en accions individuals. Heurtel va saltar a la pista i per un moment la seva energia i la d’Oriola van contagiar l’equip, que va assolir la màxima diferència (21-12).

Sense idees

En el segon quart, amb tot, el joc es va tornar espès i el Betis va aprofitar el desencert exterior dels de Pesic, que abusaven dels triples, per avançar-se després de dues cistelles brillants de Slaughter (28-29). Els blaugrana, això sí, van dominar el rebot ofensiu i no van badar en defensa tot i les pèrdues en atac. Abans del descans Claver va aturar la sequera de triples (34-29).

L’equip, amb Hanga descol·locat de base, va continuar ofuscat en atac en el tercer quart contra un rival que es va col·locar sovint en zona i que va fer els possible per frenar el partit. Només Kuric, que va fer des de la línia de tres 9 dels 13 punts de l’equip, va evitar que el Betis, que també les estava veient quadrades, capgirés el resultat (47-42).

Canvi de ritme

El Barça finalment va trencar el partit en l’últim quart després que Pesic incidís en la defensa a Conger. I ho va fer amb Heurtel en pista, lluny de la seva millor forma però encara molt més base que Hanga. Tot i la zona, el francès va moure bé la pilota a Abrines perquè anotés dos triples importants, el segon gairebé definitiu (64-54), després d’un parcial de 10-2. Amb el partit resolt el jugador va tenir temps per al seu lluïment personal amb una bomba estil Navarro, un triple i l’última safata, un bon regal per a la seva autoestima. El Barça recupera un dels millors bases europeus i ho fa en un moment clau de la temporada. De Pangos, en canvi, no hi ha notícies.