ACB

El Baxi porta al límit el Madrid

Lliga ACB. Derrota dels manresans, que guanyaven de set (66-59) quan faltaven nou minuts per al final

Pedro Martínez no va poder celebrar el seu partit número 203 a la banqueta del Baxi Manresa –el tècnic que s’hi ha assegut més vegades– amb victòria. I és que, després de 20 anys, els catalans hauran de continuar esperant per guanyar el Madrid a casa. Això sí, ahir els de Laso van patir com mai, però al final, en el darrer minut, el talent va decidir. Sobretot el de Facundo Campazzo. I és que la derrota local va ser ajustadíssima (75-80) al Nou Congost. Un gran Baxi Manresa es va tornar a sobreposar a les baixes, va competir i va portar al límit tot un Real Madrid.

Amb les baixes de Rudy Fernández, Randolph i Mickey, van ser Carroll i Deck els que van agafar el partit per les banyes des del primer moment. El 2-12 de sortida va obligar Pedro Martínez a aturar el duel de seguida i a demanar més circulació i atacs més llargs. I és que la tempesta blanca no amainava. El 10-24 va fer por, però Vaulet (el màxim anotador del partit, amb 19 punts) va ser l’heroi des que va sortir i va fer oblidar l’absència clau de Toolson. Un 7-0 d’ell va tancar el primer quart amb esperances (17-26).

En el segon, van tornar els 14 de desavantatge amb un triple de Thompkins (19-33). Però va ser llavors quan va arribar el millor joc local, amb un 15-2 (34-35) espectacular gràcies a la millora enorme al darrere. Una exhibició que va deixar molt viu l’equip del Bages en el descans (38-40).

Segona meitat travada

Després de la represa, es van acabar els grans parcials i el matx va caure al fang, en dinàmica d’igualtat màxima, amb Kravish aguantant la nau local des de la mitjana distància i Tavares aguantant la visitant gràcies al rebot ofensiu. El 62-57 del final del tercer quart va ser el premi a l’enorme defensa dels catalans, que van afrontar el tram final fins i tot amb set de marge (66-59) quan faltaven nou minuts per al final. És quan va aparèixer la previsible versió més sòlida del Madrid amb Campazzo i un parcial de 2-10, que van estrènyer, i molt, el resultat (68-69).

Així va seguir fins que faltava un minut per al final (73-72), quan el petit base argentí, amb una assistència a Deck (73-74) i els posteriors tirs lliures, va saber sentenciar un duel complicadíssim per als seus. Dani Pérez i Cvetkovic van fallar dos triples clau i els blancs van acabar sumant en un partit en què el Manresa els va portar a la guerra des del darrere, negant la cistella durant molts i molts minuts al conjunt madrileny.

És difícil remuntar un duel al Madrid. Al final ens ha faltat serenitat i prendre bones decisions