Eurocopa

Hi ha més que un partit en joc

Eurocopa. La Penya és conscient que un triomf a Bursa seria un pas de gegant per ser als quarts i serviria d’injecció de confiança a l’ACB, on ha perdut set dels darrers vuit partits

Topa 16 Grup H

Jor. 4

Tofas Bursa - Joventut

18 h

Unicaja - MoraBanc

20.45 h (demà)

Equip Pts PJ PG PP PF PC

Unicaja 2
3 2 1 264 256

Tofas Bursa 2

3 2 1 237 233

Joventut 2

3 2 1 262 261

MoraBanc 0

3 0 3 238 251

La propera (28-01-20)

Tofas-Joventut; Unicaja-MoraBanc

Amb Dimitrijevic i Harangody en l’expedició ja recuperats del virus intestinal que han arrossegat i que els ha fet perdre els darrers partits, però sense Kanter ni Stevic, amb trencament fibril·lar a l’abductor i que serà baixa almenys un mes. El Joventut ja és a Bursa, on avui (18 h DAZN) es juga més de mig bitllet per als quarts de final. Un triomf a Turquia encarrilaria l’accés a la següent eliminatòria abans de jugar a Andorra la setmana vinent, amb un MoraBanc que podria estar ja eliminat, i tancar el Top16 rebent l’Unicaja d’aquí a un mes (4 de març). El desafiament és gegant tenint en compte la situació que travessa l’equip, amb set derrotes els darrers vuit partits a l’ACB i abans de visitar la pista del Madrid.

Toc d’atenció a Prepelic

El Joventut va emetre ahir un comunicat en el qual lamentaven l’actitud que va tenir l’eslovè amb els àrbitres en el partit contra el Saragossa i que li va costar l’expulsió. La Penya subratlla que és un club en el qual es treballa el respecte arbitral com a part important de l’esport. “Expressem el nostre total refús a l’actitud de menyspreu cap als àrbitres de Prepelic i prendrem les mesures oportunes perquè no es repeteixi; demanem disculpes al col·lectiu arbitral.”

Buford, hores comptades

D’altra banda, també ha viatjat Perrin Buford, tot i que podria ser un dels seus darrers partits amb la samarreta de la Penya. El nord-americà només acabar el matx contra el Saragossa va fer un comentari a Instagram en què es veia clarament que el seu futur és lluny de Badalona: “És hora de moure’s, algunes relacions no funcionen.”

El Tofas, que a Europa només ha perdut un partit a casa contra el Venècia (73-80), és quart a la lliga turca amb un balanç de 12-5, només per darrerr de l’Efes (15-2), el Pinar (14-3) i el Fenerbahçe (13-4). En aquesta darrera jornada ha superat el cuer ITU (80-91) amb sis jugadors superant els 10 punts anotats i ha demostrat que té una plantilla de nivell.

La Penya ha viatjat amb quatre punts de renda del partit d’anada (88-84) i tal com està el grup no només és important guanyar o perdre, sinó també la diferència. Contra l’Unicaja es va perdre de sis punts (90-84) i el Tofas va vèncer els malaguenys de dos (84-82). El MoraBanc, que jugarà demà al Martin Carpena de Màlaga, quedarà matemàticament eliminat si no guanya.

LA PRÈVIA

Juguem amb un equip de gran qualitat. O imposem un nivell defensiu intens o no tindrem cap opció
Carles Duran
Patrocini

Basquet. Eurocopa masc. Topa 16 Grup H

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Tofas Bursa 3 4 3 1 328 309
2 Unicaja 3 4 3 1 348 331
3 Joventut 2 4 2 2 338 352
4 MoraBanc 0 4 0 4 313 335
  Top 16  
Darrera actualització: 02-02-2020 23:50:02

Kanter no ha entrat al seu país per por

Com ja va passar a la primera fase quan la Penya va viatjar a Turquia per jugar contra el Darussafaka, Kerem Kanter no ha viatjat amb l’equip. La por de les represàlies del president Erdogan, que el seu germà de l’NBA Enes va criticar, fa que tingui por de no poder sortir del país si hi entra i ha descartat de viatjar.

Avui, últim dia per fitxar a Europa

El que ja sap el Joventut és que si s’ha de moure per fitxar alguna peça perquè participi en l’Eurocopa el dia límit és avui. Si no fitxa avui ja no podrà jugar els dos darrers partits del Top16 ni tampoc les hipotètiques eliminatòries fins al play-off. El club està meditant les opcions que té al mercat per no precipitar-se i podria esperar, tot i que no pogués jugar a Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)