Eurolliga

Una situació complicada

Uni Girona. El club estima entre 200.000 i 300.000 euros les pèrdues com a conseqüència del temporal de la setmana passada, entre el que ha perdut i el que pot deixar d’ingressar

“Segur que trobarem una solució. No sabem quina, però la trobarem.” És la conclusió amb què Cesc Riera, director financer de l’Uni Girona, tancava els 40 minuts durant els quals el club va explicar la situació després del temporal. El club, que va tenir un record per a la resta d’entitats afectades, estima entre 200.000 i 300.000 euros les pèrdues provocades per les afectacions del temporal, entre els danys ocasionats al material propi –uns 60.000– i el que deixaran d’ingressar mentre no tinguin Fontajau disponible per venda d’entrades o els bars. 300.000 euros és, aproximadament, un 30 per cent del pressupost del club per aquesta temporada.

“Estem espantats”, va dir Riera, tot narrant les poques hores viscudes des que comença a entrar aigua a Fontajau fins l’inici del partit d’Eurolliga, a Palau. I advertia: “Fem números, com sempre amb responsabilitat per fer viable el club, i ens hem de replantejar el pressupost d’aquesta temporada i la següent. La situació és complicada.”

La manera de fer

“Més enllà dels béns material, des de l’estructura de l’Uni Girona fem un esforç per posar-nos al dia. Però sabem que aquest partit el comencem perdent 40-0”, exposava el director general, Xavi Fernández, que sense voler crear alarmisme posava de manifest les dificultats que venen. “Tenir dificultats no vol dir rendir-se. Però som conscients que el temporal ens ha deixat tocats i que, més enllà de les pèrdues, afecta el futur del club”, deia.

“No volem excuses, ho tirarem endavant i no deixarem de fer el que hem fet des de l’inici del club.” Aquest és l’argument del màxim executiu per descriure a la manera de fer de l’entitat, que amb quinze anys d’història ha guanyat títols i jugar l’Eurolliga. Fernández va recordar que el calendari, amb l’aturada, els dona dues setmanes de marge, període després del qual l’Ajuntament preveu tot just haver netejat Fontajau. El duel contra l’Avenida (16 febrer), amb molt pes en la previsió d’ingressos del pressupost, no s’hi podrà jugar.

Patrocini

Palau i la condició provisional

Riera i Fernández van insistir que Palau és una solució d’emergència, que afecta altres clubs de la ciutat i posa de manifest el dèficit d’instal·lacions a Girona. També que no compleix molts requisits de la FEB i la FIBA i que tampoc poden demanar a l’Ajuntament que els resolgui, més enllà de reparar un dels dos marcadors –en la jugada decisiva de dijous contra el Gdynia, Xargay havia de mirar enrere per saber quant temps quedava–. L’Uni ha hagut de limitar-ne l’aforament, aturant els programes socials, les promocions a clubs i no venent entrades per prioritzar els abonats, 2.600. Palau, amb capacitat inferior als 2.000, no permet generar ingressos per publicitat ni pels bars i, a més, si el rival no hi dona el consentiment, com el Gdynia dijous o l’Araski dissabte, no es pot jugar. El club tem que l’Schio no doni les mateixes facilitats, el 20 de febrer en partit d’Eurolliga.

Comunicat de l’Uni, el Girona i el Fontajau

“Treballarem conjuntament per tornar a oferir l’espectacle del bàsquet d’elit, femení i masculí, al nostre pavelló, així com les activitats de bàsquet de formació que s’hi realitzaven”, diuen els tres clubs que hi desenvolupen la seva activitat, en un comunicat conjunt en què agraeixen “el suport i la comprensió rebuda” i en què qualifiquen els efectes del temporal a Fontajau com de totalment devastadors: “Les pèrdues econòmiques encara són incalculables i s’han vist afectades totes les pertinences per seguir realitzant les nostres activitats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)