NBA

Estat de xoc mundial

La mort de Kobe Bryant transcendeix el món del bàsquet i als Estats Units l’arriben a comparar amb l’impacte de l’assassinat de Kennedy

El punt culminant serà l’All-Star de Chicago (16 de febrer), amb la màxima emotivitat

L’impacte de la mort prematura de Kobe Bryant ha deixat en estat de xoc el món de l’esport, però sobretot la societat nord-americana, que ha arribat a comparar-ho amb l’assassinat de Kennedy. La figura de l’estrella, ara llegenda, californiana, sobretot a Los Angeles, ha traspassat fronteres. Kobe s’havia convertit en un star sistem del que suposa ser un Laker. Les mostres de condol han estat infinites, des de l’expresident dels Estats Units i amant del bàsquet Barak Obama fins a totes les celebrities, com ara Jack Nicholson o Steven Spielberg, han mostrat la seva perplexitat pels esdeveniments. The show must go one –l’espectacle ha de continuar–, subratllava una NBA criticada per no haver suspès tots els partits que hi havia en joc. Les imatges de jugadors totalment destrossats, com ara el seu excompany als Lakers Tyson Chandler plorant van ser constants. Esgotar els 24 segons, per honorar el dorsal del jugador, o no passar de mitja pista en 8 segons, l’altre dorsal de Kobe, van ser alguns dels detalls. Però n’hi va haver infinits: jugadors jugant amb el seu dorsal, entre Devin Booker i Trae Young van llançar tots dos 24 vegades i entre els punts de tots dos van anotar 81 punts, la xifra màgica que havia assolit Kobe el 2006 contra els Raptors. El destí va voler que l’última piulada de Kobe anés destinada a LeBron James, que només unes hores abans del fatídic accident havia superat Bryant com a tercer màxim anotador de la història de l’NBA. Ara tothom parla del mateix: com se li pot retre l’homenatge que es mereix? Ahir el Barça de bàsquet va guardar un minut de silenci abans de l’entrenament. Hi ha idees per a tots els gustos, des de canviar el logo de l’NBA, que és la figura de Jerry West –un altre mite dels Lakers– fins a retirar tots els 24 de totes les franquícies, cosa que els Mavs ja han dit que faran. El punt culminant serà el pròxim All-Star, que es farà al United Center de Chicago el 16 de febrer, on hi haurà el punt àlgid, però tothom també està pendent dels pròxims partits dels Lakers a l’Staples Center, un escenari on, coincidint que s’hi feien els Grammy, va ser el destí per a tothom que volgués deixar-hi un record per a Mamba. Per al duel Clippers-Lakers ahir les entrades arribaven als 50.000 dòlars perquè es creu que serà on es farà l’homenatge central. També hi ha dubtes de què farà l’acadèmia que tenia Kobe Bryant on jugava la seva filla. Molts interrogants oberts, però tothom coincideix en el mateix: ja era únic i ara és etern.

Estimava Kobe, era un germà per a mi i parlàvem sovint. Un competidor feroç i un dels grans
Michael Jordan
exjugador dels chicago bulls
Preferiria que Déu se m’hagués emportat a mi en el coma que vaig tenir i que hagués perdonat Kobe
Lamar Odom
ex-lakers amb kobe bryant
No era el moment de jugar a bàsquet. Només tenia ganes d’abraçar els meus fills
Marc Gasol
pivot dels raptors
No tinc paraules, és un plaer haver-lo conegut i compartir-hi bons moments. Ha mort un geni
Leo Messi
jugador del barça

La boira, la possible causa de l’accident

Durant les últimes hores s’han anat sabent els detalls que van provocar l’accident. Es van fer públiques les converses que hi va haver entre l’helicòpter de Kobe Bryant i la torre de control. Repetides vegades els advertien que estaven volant massa baix i que hi havia molta boira que dificultava l’aterratge –foto del lloc de l’accident–. Una mica abans de les 10 del matí ja es va perdre la comunicació amb l’helicòpter, que és quan es va estavellar. De fet, la boira havia fet canviar una mica el recorregut que estaven fent per anar fins on havien d’aterrar. Aquest mitjà de transport era molt habitual en Kobe Bryant, que des de l’època de jugador ja anava de casa a l’Staples Center en helicòpter per evitar així el tràfic que hi ha Los Angeles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)