Eurolliga

L’Spar Citylift només aguanta el ritme fins el descans (76-64)

Bàsquet. Les locals, després de l’empat a 28 a la primera meitat, no han tingut cap problema en anotar a la segona meitat cada cop que s’ho proposaven

L’Spar Citylift no ha pogut guanyar el Dynamo de Kursk tot i fer una molt bona primera meitat, després de la qual ha marxat als vestidors amb empat a 28. Al tercer quart, el conjunt rus ha fet el que ha volgut en atac i amb quatre triples (53-38, Ndour després de fer un 2+1) ha deixat l’Uni sense arguments. Xargay (màxima anotadora del conjunt gironí amb 14) amb 9 punts al darrer quart, set seguits, i Palau, han pogut salvar l’average particular amb el 79-61 de Fontajau. Un mal menor que tampoc podria servir en cas de triples empats, el millor escenari gironí per no quedar fora d’Europa quan li queden dos partits

Que sembli un accident

Al Dynamo de Kursk només li han xiulat nua falta al primer quart, lluitant un rebot ofensiu. Posant mans descaradament en defensa, l’Uni ha perdut sis pilotes i ha vist com Vasic es carregava amb dues. Però si Èric Surís posava com a primera condició fer un bon inici, el 4-8 de Mendy després de recuperació posava la primera pedra. Vasic ha obert el marcador i Coulibaly ha fet mal de fora (2-4) i de dins (2-6). Araújo en la primera pilota que tocava ha clavat el triple (6-11) i Xargay assistida per Elonu (8-13) mantenia la màxima en 5 abans que les blanques, amb Prints i Breland a tauler l’escurcessin al final del primer quart (10-13) i Bonner al segon (12-13) en el seu segon pas pels 4,60 m (4/4).

La primera cistella visitant al segon quart ha estat el triple lateral de Xargay (14-17) a 5:43 per la mitja part i després que Breland empatés de tir lliure. També Elonu de tres i al límit de la possessió desfeia un nou empat (20-23) però Andusic s’ha deixat pispar un rebot de les mans i, amb la falta de la desesperació, ha permès Zhedik posar el Kurk per davant per primer cop des de 4,60 (24-23) a 1:26. Prints donava el segon avantatge local també de la línia recta (26-25) després que Elonu castigués Bonner de fora cap a dins amb l’esquerra i, Laia Palau (26-28), es convertia en la quarta jugadora de l’Spar Citylift en anotar de tres (4/16 al descans) abans que la base local empatés a 8 segons. Com? De tir lliure és clar: 12/12 del Kursk a la mitja part per 2/6 l’Uni degut al 7-11 faltes (Elonu amb tres).

Per darrera

El segon triple local, de McCoughtry, ha fet que Surís hagués de demanar temps perquè el parcial en menys de tres minuts ha estat de 9-0, 11-0 amb el final del segon quart (37-28. I aixeca-ho. Elonu ha entrat per Araújo i ha iniciat la reacció, que han seguit Vasic (37-32) i Coulibaly d’ofensiu (37-34). Però Prints ha fet el 39-34 i ha servit a Bonner perquè fes el triple (42-34) i Kirillova ha castigat amb un nou triple que establia una màxima d’11 (45-34). Trepitjant la línia, la base local feia el 47-34 deixant grogui l’equip gironí, incapaç d’aturar la fuita: 50-36 Ndour amb addicional i 53-36 la MVP de l’europeu de tres. I encara bo que Andusic al límit del temps i d’ofensiu tancava el tercer quart convertint-se en la vuitena jugadora de l’Uni en anotar (53-40).

Amb el triple de Kirillova a l’inici del darrer quart (56-40) l’arbitratge ha començat a endreçar l’estadística de faltes amb les locals en bonus en menys a 8:03 per acabar (56-43).

Marta Xargay amb set punts seguits ajustava el resultat (61-54) a cinc minuts, però el Dynamo ja tenia el camí dels punts amb el bloqueig directe (63-54 Kirillova) i el triple (66-54 Zhedik) a 3:17.

Elonu amb l’atac gironí obert ha fet el 66-57 de tres però Kirillova tallava la reacció amb sis punts seguits: triple inclòs (73-57) i Palau de tres ha pogut salvar l’average (73-60) a 1:39 abans dels tirs lliures i la darrera acció de Prints, màxima anotadora amb 18 punts igualada amb Kirillova, la que ha sentenciat en silenci.