ACB

Un Manresa gens competitiu cau davant l’Obradoiro (97-83)

Bàsquet. Lliga ACB. Tou i sense encert, el Baxi ja perdia al descans per 22 punts davant l’equip gallec, que ha acabat amb 19 triples

Derrota sense pal·liatius d’un Baxi desconegut, gens competitiu, poc intens a darrera i negat en el tir exterior. L’Obradoiro, rival directe, ha estat enormement superior i s’ha endut el triomf amb excessiva facilitat (97-83) i un recital històric des del triple (19).

Malament ja ha començat el matx pels manresans amb un menys 10 d’inici (2-12) en poc més de tres minuts. Massa tous. L’obligat temps mort de Pedro Martínez i la sortida de Báez han provocat la reacció amb un 2-11 (14-13), però insuficient per tancar el primer quart en positiu: 25-16. Al segon el Baxi ha repetit sortida nefasta (33-19) i temps mort. En aquest cas la sagnia no s’ha aturat. Manresa, negat des del tir exterior i en el rebot davant el pitjor equip de la lliga en captures (portava 12 més al descans), ha patit l’empenta de Daum i Kravic. Sense oposició competitiva, Monbus s’ha agradat des del triple (10/16 al descans), inclòs el darrer sobre la botzina de David Navarro, que ha deixat a la mitja part la màxima diferència del partit: 54-32.

A la represa dos triples més locals han posat ja un menys 26 (60-34), ja inabastable pels catalans, que han intentat també una defensa caixa i un. L’intercanvi posterior de cistelles no ha canviat gaire el panorama a l’inici del darrer quart (73-56), en què el Baxi, tot i posar-se a quinze (75-60), no ha tingut opció a res en els minuts finals de les escombraries.