ACB

El Baxi supera la revelació

Bàsquet. Lliga ACB. Els manresans trenquen la ratxa de tres derrotes, amb recital de Cvetkovic i Dani Pérez

Triomf de prestigi d’un grandíssim Baxi Manresa, que va superar, ahir, el tercer classificat (empatat fins al moment amb el segon, el Real Madrid) i revelació de la lliga ACB, el Casademont Saragossa, amb una actuació sòlida i constant, i amb recital inclòs dels seus dos bases, Cvetkovic i Dani Pérez.

Intens i amb fam va sortir al partit el Baxi, agafant ja sis rebots ofensius en quatre minuts. Però qui va posar els punts d’inici va ser l’argentí Brussino amb dos triples (4-10). La reacció va ser immediata. Un parcial d’11-0 (15-10) va donar la volta al resultat en el final del primer quart, amb paciència al davant i solidesa al darrere dels manresans, tot i el desastre inicial en el triple (0/7).

El segon quart va ser el torn del jove Krejci. És qui va posar ara els triples al principi per estrènyer l’electrònic del Nou Congost (20-19), però Dani Pérez va mantenir el bon to en la distribució i el criteri (set assistències ahir). Kravish va fer mal des de la mitja distància i, en l’intercanvi de triples (2 de Cvetkovic), els homes de Pedro Martínez van saber marxar al descans del matx amb un treballat avantatge: 42-35.

Sortida i trencament

Després de la represa, quatre triples locals van donar al Baxi una renda de 17 punts (60-43), després d’un parcial de 13-3, als sis minuts del tercer quart. Ni els temps morts de Porfi Fisac van poder evitar la imatge desdibuixada dels aragonesos, que van arribat a perdre de 20 (69-49). Els del Bages s’agradaven amb els seus minuts de joc i amb un excel·lent equilibri en el ritme de joc, escollint sempre bé quan havien de córrer i quan no.

En el darrer quart, una doble tècnica al visitant Ennis, amb 73-57 al marcador, va acabar de treure del partit totalment el Casademont a set minuts del final. La fluixa reacció darrere del Saragossa no va canviat res en un partit dominat fins al final per un enorme Baxi.