ACB

Per molts anys, ‘coach’

ACB. El Barça signa a Gran Canària el quart triomf seguit en la lliga –el novè comptant-hi els cinc de l’Eurolliga–, en una gran tasca en defensa el dia que feia dos anys que Pesic tornava a la banqueta

El Barça va enllaçar a Gran Canària el seu novè triomf, el quart en set dies –el diumenge anterior era a Tenerife–, amb Pierre Oriola (14 punts, 3/3 triples, 7 rebots i 20 de valoració) exercint el lideratge en una posició en què Mirotic no s’ha trobat a faltar. De fet, el conjunt de Pesic –el coach complia ahir dos anys a la banqueta blaugrana en la seva segona etapa– va imposar la seva superioritat prop del cèrcol, des de l’inici, i va dur el ritme del partit amb un altíssim nivell defensiu en les accions d’un contra un i les línies de passada. I des d’aquí, tot és més fàcil, tal com demostren les set pèrdues que Ante Tomic destacava al final del partit, com si d’un regal d’aniversari per al tècnic de la primera Eurolliga es tractés. “Tenim quatre dies ara. O tres, no ho sé”, responia el serbi quan li van preguntar per l’estat en què arriba l’equip a la copa, la competició que ha guanyat els dos darrers anys i a la qual el Barça –juga el primer partit dijous contra el València (19 h)– arriba amb nou triomfs seguits comptant-hi els cinc d’Eurolliga.

A la mà

Delaney, a una mà i de fora cap a dins, tancava el primer quart (15-20), en què el Barça apostava pel joc prop del cèrcol, perquè només Oriola (10-11, triple) encistellava de lluny. El base tancava un 0-7 que iniciava Higgins i engreixava Davies amb un 2+1 quan acabava de cometre la seva segona falta –Tomic les havia fet abans–. Els canaris feien mal, a l’inici, amb els seus pivots jugant oberts, i Rabaseda els donava el primer avantatge (6-4) i empatava a 13 de tres (1/10 d’Herbalife en el primer quart).

Santana obria el segon quart des de 6,75 m (18-20) i Kuric el replicava (18-23). Però el Gran Canària mantenia l’encert (5/6 en el segon quart), amb Burjanadze (10 punts en el descans) per partida doble (28-30). El Barça defensava bé i fins i corria després de recuperació. Però ni a Bourousis ni a Harper els van assenyalar l’antiesportiva després de consultar les imatges a l’instant replay. Amb molt bona circulació per salvar les ajudes, els locals sumaven de tres en tres i el Barça, d’un en un (11/13 en el segon quart). Només Oriola (màxim anotador blaugrana en el descans, amb 8) en la continuació cap a fora i Pustovy a dins (36-42 esmaixada després d’ofensiu) encistellaven en joc.

‘Tàrrega power’

El segon triple d’Oriola (2/2) encenia Katsikaris, que a 3:50 per acabar el tercer quart quedava sense veu en el temps mort amb la màxima en contra (42-55) i després que Tomic, amb tres faltes, la posés en 10 dos cops després d’un per un (38-48 d’esquena i 42-52 de cara). Davies, que el substituïa, establia la quinzena amb dues accions seguides (44-59), i el targarí mantenia la punteria de lluny en el darrer quart (54-69) per respondre Beirán. Amb el partit resolt, la diferència arribaria als vint, amb Hanga acabant una transició en alley-oop (56-76) a passada de Higgins, el jugador amb més minuts; agafant ritme.

LA DADA

7
pilotes
va perdre el Barça en tot el partit, la dada que segons Tomic havia de fer feliç el seu entrenador.
Hem d’aprofitar que tenim bons jugadors a dins. No hem perdut gaires pilotes; és important. Potser el ‘coach’ estarà content
Ante Tomic
Hem fet un bon partit, sobretot en defensa; si no hi tens alts i baixos, pots controlar el joc. Hem estat concentrats i motivats