FEB

El millor Barça en anys

L’equip arribarà a la copa de Màlaga amb el millor balanç des del 2012 (35-10) i essent favorit per primer cop des de l’arribada de Pesic, que va aixecar els títols del 2018 i el 2019 en condicions molt més adverses

El Barça afrontarà la copa de Màlaga, que comença el proper dijous amb un partit contra el València, amb una sensació i una pressió desconeguda els últims anys: sentir-se favorit. L’equip de Pesic no només ha encadenat nou victòries seguides entre l’ACB i l’Eurolliga sinó que té el millor balanç percentual de victòries des del 2012. Precisament aquella temporada ens dibuixa una lliçó que hauran de tenir en compte els jugadors blaugrana. L’equip va arribar al torneig del KO, que es jugava al Palau Sant Jordi, amb deu victòries seguides i amb només tres derrotes en tota la temporada. Semblava que l’equip de Xavi Pascual anava a l’Anella Olímpica a recollir el trofeu però en la final va topar contra un rival, el Madrid, que tenia en les seves files Nikola Mirotic i Ante Tomic, dos jugadors clau ara en l’esquema de Pesic (77-91). Va ser el primer títol de l’era de Pablo Laso i va marcar un canvi de cicle en el bàsquet estatal, dominat en la dècada anterior per l’equip blaugrana.

Ningú dubta que Pesic va aixecar la copa del 2018 i el 2019 en situacions més precàries. Fa dos anys tot just acabava d’aterrar al Palau i després d’una victòria a la lliga contra el Retabet Bilbao es va plantar a la copa amb un balanç negatiu (20-22) entre la lliga i l’Eurolliga, una cosa mai vista per un equip com el Barça després de la nefasta gestió de Sito Alonso. L’equip es va plantar a la final però pocs donaven un cèntim per ells al davant de l’exuberant Madrid de Laso. Però va passar el mateix que el 2012. El favorit es va empetitir i l’aspirant va acabar deixant el campió a la lona. L’any passat el Barça ja va arribar a la copa –en territori enemic– amb un equip més consistent, però el Madrid, amb la grada a favor, tornava a ser el favorit. El desenllaç a la pròrroga, amb el VAR de protagonista, va afavorir els blaugrana després d’una polèmica cistella de Tomic precedida d’una falta antiesportiva com una casa de pagès a Singleton que els àrbitres es van menjar.

Entre el 2014 i el 2017 el Madrid va encadenar quatre títols en temporades en què el Barça ja patia de certa irregularitat tot i que la 2013/14, amb l’antic format de l’Eurolliga, havia sumat cinc victòries seguides a Europa que donaven aire a Xavi Pascual. A Màlaga –en el mateix escenari d’aquesta temporada— l’equip va jugar una molt bona final en defensa, però un triple des de la cantonada de Sergi Llull en l’últim sospir (76-77) va donar la victòria als blancs. Nikola Mirotic, abans de fer el salt a l’NBA, va ser escollit MVP.

Aquesta vegada Mirotic, però, està en les files del Barça, que s’ha reforçat en totes les línies respecte a les últimes temporades amb la presència també sota els cèrcols de Davies i en el joc exterior de Higgins –un especialista en partits a cara o creu–, Abrines i Delaney, un dels jugadors més en forma de l’equip.

Irregularitat blanca

El Madrid arribarà a Màlaga amb pell de xai després d’un inici d’any amb derrotes inesperades tant a la lliga ACB –ha perdut el lideratge– com a l’Eurolliga. A més, el seu líder natural, Sergi Llull, no passa pel millor moment després de la lesió que va tenir a finals d’any.

BALANÇ

25-27
Títols.
El Barça aspira a retallar la diferència en el palmarès de copes respecte al Madrid

L’EDICIÓ DEL 2012

El Barça arribava com una moto però va topar amb el Madrid de Tomic i Mirotic

Heurtel, un doble MVP en perill

Si hi ha un jugador que es mou com peix a l’aigua a la copa és el base francès Heurtel, MVP de les dues últimes edicions. La presència del francès, amb tot, no és segura, sobretot en els quarts de final contra el València després de l’esquinç al turmell que es va fer en el duel de l’Eurolliga contra l’Armani Milà dijous passat. El jugador va fer ahir tractament específic mentre els seus companys feien un entrenament de recuperació. El Barça no ha comunicat oficialment el temps de baixa. El jugador no va viatjar a Gran Canària –també va descansar Mirotic– i tot just ha jugat quatre partits aquest curs, dos a l’Eurolliga i dos a l’ACB, després de la lesió de l’estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)