ACB

Examen parcial suspès

El Barça cau a quarts, com no passava des del 2013, contra un València que l’arriba a dominar de 14 punts

Ponsarnau permet el triple als blaugrana, que tenen un dia negat des de la llarga distància (14/41)

Galleda d’aigua freda a Màlaga. El primer examen de la temporada del Barça el va suspendre ahir contra un València que va fer un plantejament que li va sortir a la perfecció. Jaume Ponsarnau va permetre el triple i els blaugrana van tenir un desencert difícil de repetir (14/41 triples). És cert que aquest equip, amb Mirotic al capdavant i reforços de nivell com Higgins, Davies, Delaney o Abrines, necessita temps per acoblar-se. Necessita el temps que sí que ha tingut el València, ja que la seva base fa molts mesos que juguen plegats. Però la il·lusió que ha despertat el Barça de Mirotic arribant amb nou victòries seguides i havent guanyat els quatre partits que havia disputat contra el València no amaga que la decepció viscuda ahir al Martín Carpena és majúscula.

Cal continuar treballant, perquè els exàmens finals són a final de curs, amb l’ACB i l’Eurolliga, els objectius prioritaris. La copa havia de ser una injecció d’il·lusió, però tot i que és un disgust, també pot servir de toc d’atenció per corregir coses que encara queden per fer. També és cert que hi ha coses a reflexionar que preocupen, sobretot dues: la posició de cinc i la segona unitat. Pel que fa a la pintura, Pesic va jugar tot l’últim quart amb Tomic i Davies a la banqueta i apostant per Oriola. El capità va tenir un paper residual i el nord-americà va acabar amb -28 en el més/menys amb ell a pista. Pel que fa als homes de banqueta, a falta de dos minuts per al final només havia anotat Davies sortint de suplent. La resta tenia zero punts. El Barça tindrà divendres vinent una altra prova per continuar creixent contra el Panathinaikòs en l’Eurolliga.

El matx va començar de forma optimista per als blaugrana, amb un Víctor Claver intractable des de lluny (3/3 triples) i solidesa al darrere, provocant molt errors en el tir exterior. El Barça dominava 18-12, amb bones sensacions, tot i no necessitar la millor versió de Mirotic. Però el montenegrí va anar a la banqueta, i va ser quan els blaugrana van perdre amenaça en atac, van perdre l’ordre i van començar el desencert sobretot en el triple. El València va començar a carburar i va arribar a un parcial que semblava definitiu.

0-20 encaixat

Els blaugrana van quedar encallats, fins al punt de rebre un incontestable 0-20. El València va agafar 14 punts de renda (18-32) i Mirotic va haver de tornar a pista. Aquesta vegada Ponsarnau no li va posar al damunt Ndour, el jugador físic que l’havia de frenar, i el Barça va mostrar una altra imatge. Un triple de Delaney empatava el matx (38-38) abans que Doornekamp tanqués el primer temps amb un altre triple (38-41).

Al segon temps semblava que el Barça havia après la lliçó i va començar dominant. Però després del 52-50, els de Pesic es van passar 6:24 minuts sense fer cap punt. El València ho va aprofitar per fer un altre parcial de 0-14 (52-64). El València estava molt sòlid i semblava que els blaugrana estaven groguis. Però els de Pesic, jugant amb petits, va anar retallant la diferència, als valencians els va pesar la por a guanyar i es va arribar a 8 segons del final amb 77-80 i pilota per al Barça. El València, que no estava en bonus, va intentar fer falta, però no ho va aconseguir i quan Higgins tenia el triple per forçar la pròrroga, es va equivocar, va fer un bot més i va rebre la falta anant al tir lliure amb 2 segons per al final. Allà es va acabar el matx.

27

triples

va fallar el Barça 14/41

ELS VESTIDORS

35
punts
van anotar entre Tobey (16 punts), Dubljevic (13) i Ndour (5) per només 13 punts dels cinc blaugrana: Tomic (6), Davies (5) i Oriola (2).
14/41
triples
va ser la sèrie que va fer el Barça en el partit d’ahir, amb 5/6 de Claver i 4/11 de Mirotic.
2013
Any
que el Barça també va quedar eliminat en els quarts de final. Va ser a la Corunya contra el Bilbao, amb Xavi Pascual a la banqueta.
12 a 48
punts
de banqueta del Barça i del València, diferència abismal.

ELS VESTIDORS

Frase
Nom
càrrec
Quan hem estat per sota no hem deixat mai de lluitar, aquesta ha estat la clau
Mike Tobey
jugador del valència
Si s’analitza el partit, sempre hem anat un pas enrere, i això ens ha penalitzat contra un rival de gran potencial
Ens hem d’aixecar, reflexionar i millorar, però això és una putada
Pierre Oriola
Jugador del barça
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Havíem perdut sempre, contra ells, però havíem après com jugar-hi i fer-los mal
Jaume Ponsarnau
Entrenador del valència
No ho considero un fracàs. Ningú pot garantir que el Barça guanyarà sempre
Svetislav Pesic
entrenador del barça
Com tothom ha vist, el València ha merescut aquesta victòria. Hem fallat molts tirs en posicions obertes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)