Eurolliga

L’Uni demana suport empresarial per reflotar el club

Lliga Femenina. Confirma unes pèrdues per la inundació de Fontajau de 285.000 euros, el 19 per cent del total del pressupost del curs, d’1,5 milions

L’Spar Citylift ja sap que haurà de remar de valent per evitar un important dèficit econòmic a final de temporada per culpa de la inundació de Fontajau. I no ho vol fer en solitari. Avui ha convocat empresaris gironins en una trobada al Teatre Municipal per exposar la delicada situació econòmica en què ha quedat el club aquesta temporada i demanar-los suport. El president, Cayetano Pérez, ha confirmat que les pèrdues seran d’uns 285.000 euros, el 19 per cent del total del pressupost previst per aquesta temporada, 1,5 milions, el més alt de la història ja que es volia afrontar l’Eurolliga amb certes garanties esportives. Pérez ha admès que el club no tenia una assegurança contra inundacions i que s’hauran de buscar aquests diners d’altres llocs.

El president ha explicat als assistents que tenen dues maneres per col·laborar en sufocar la situació de l’entitat, una aportació econòmica directe o entrar a formar part del grup de patrocinadors del club. Pérez ha estat clar a l’hora de desgranar el pressupost del club. La major part (1,1 milions) es destina a pagar una plantilla que ha de competir, com ha recordat, en una competició amb equips amb pressupostos (ha posat exemples) de 6 milions (Asvel), 15 (Kursk) o 22 (Ekaterinburg). Pel que fa als ingressos previstos els ha distribuït en quatre apartats: patrocinadors (31 %), subvencions (30 %), venda d’entrades (17 %) i activitat del club (21 %), que inclou totes les vendes a la botiga del club, els abonaments, la quina i el campus.

Els danys

Pel que fa a l’informe de desperfectes per la malaurada inundació del dia 23 de gener Pérez ha exposat que les pèrdues s’han concentrat sobretot en el material mèdic, les oficines, el material esportiu, la sala de fisioteràpia, el material de màrqueting i el material del campus. A això s’hi ha d’afegir la pèrdua d’ingressos per culpa d’aquesta situació. “Va ser un dia en què tots vam sentir que ens falta alguna cosa i la impotència contra el riu va ser bestial. Ho va arrasar tot”, ha afegit el president, que ha agraït l’esforç “ingent” de l’Ajuntament i la Generalitat per recuperar Fontajau abans del partit contra l’Avenida. El president també ha apuntat les activitats que ja hi ha en marxa per fer que el club superi aquesta situació, com la campanya de micromecenatge i el concert que es farà a la Mirona el 28 de març.

En aquest sentit, la directiva Noemí Jordana, encarregada de la botiga i que diumenge va supervisar les donacions que feien els socis, ha mostrat a seva emoció per l’actitud dels seguidors i abonats. “Hi havia una gran cua per fer aportacions i fins i tot hi havia gent que volia donar una quantitat de diners que jo mateixa havia de dir que s’ho repensessin.”

L’alcaldessa, Marta Madrenas, ha remarcat que el dany no era només econòmic sinó també “emocional” i ha recordat que el club sempre ha defensat uns valors d’esforç, sacrifici, compromís i austeritat que fan que sigui tan estimat a la ciutat. “És un projecte col·lectiu i tots hi hem d’estar; és com quan la nostra família pateix; hem d’estar-hi a les verdes i a les madures.”

Els clubs contra els que competim a Europa multipliquen el nostre pressupost
Cayetano Pérez
president de l’Spar citylift
Diumenge hi havia una gran cua per fer aportacions. Hi havia gent que donava xifres impensables
Noemí Jordana
Directiva de l’spar citylift
La inundació de Fontajau va provocar un gran dany material però també emocional
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)