Eurolliga

No hi haurà partits a Ljubljana

Una oportunitat. El Sopron i el Riga es neguen a viatjar a Eslovènia per jugar contra l’Schio i el Venècia, i una hipotètica sanció classificaria l’Uni. El cas, en mans del jutge únic

L’Uni va veure com la negativa del Sopron de viatjar a Ljubljana per jugar contra el Famila Schio –avui a les 20 h i després del Venècia-Riga (17.30 h)– per por d’una infecció del coronavirus obria una finestra per classificar-se per a l’Eurocopa, perquè les hongareses no sumarien el punt de la derrota si no es presentaven.

La decisió del Sopron, amb el suport de la federació hongaresa, de negar-se a jugar a Eslovènia com a conseqüència del brot que afecta la regió del Vèneto, va ser la mateixa que va prendre després el TTT Riga. El club hongarès argumentava que la decisió es basava en la voluntat de protegir-se a ells mateixos i a la seva comunitat. “Ens fem responsables de la nostra decisió”, deia en un comunicat. L’Schio va anunciar ahir a la tarda que la FIBA li havia comunicat que no calia que viatgés a Ljubljana perquè el Sopron no hi seria i que reclamaria en cas que no li donessin el triomf.

Segons va avançar la Gazzetta dello Sport, l’organisme internacional estava disposat a fixar una nova data perquè es juguessin els dos partits, ja fos la setmana que ve o fins i tot l’altra. “Ens tracten com a víctimes de la pesta”, va dir Gianni Petrucci, president de la federació italiana, que hauria demanat la intervenció del ministre d’Esports, Vincenzo Spadafora, i del president del CONI, Giovanni Malagò.

Abans del BLMA-Uni, la FIBA va dir que posava el cas en mans del jutge únic, que s’haurà de pronunciar. Els quarts són l’11 i 18 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)